Video Unde a duduit în boxe "Trei culori cunosc pe nume", înainte de "Deașteaptă-te, române!" în 1 Decembrie

Unde a duduit în boxe "Trei culori cunosc pe nume", înainte de "Deașteaptă-te, române!" în 1 Decembrie

După jandarmii nesincronizaţi de la defilarea din Cluj-Napoca şi varianta "Zorro" autohtonă care era mai, mai să îşi rupă gâtul într-o acrobaţie ecvestră de 1 Decembrie la Bucureşti, apar şi alte pozne care au avut loc la ceremoniile de Ziua Naţională.    

Spre exemplu au devenit virale imaginile din orașul băcăuan Târgu Ocna, unde la festivitățile de Ziua Națională a răsunat atât imnul de stat, cât și imnul Republicii Socialiste România.

Primarul spune că de fapt  el a fost folosit cântecul original, compus de Ciprian Porumbescu, și nu varianta imnului RSR, care are textul modificat.  Melodia "Trei culori cunosc pe nume" a fost folosită ca imn de stat al României din anul 1977 până la de Revoluţia din 1989, care a scăpat naţiunea de tovarăşul dictator Nicolae Ceauşescu.  

"Trei culori" a fost înlocuit cu „Deșteaptă-te, române!”, cântec patriotic compus în perioada Revoluției de la 1848.

Salutul de deschidere a primarului din Târgu Ocna şi primirea drapelului României au fost acompaniate de melodia «Trei culori», scrisă de Ciprian Porumbescu.

Imnul de Stat al R.S.R. are același titlu și aceeași muzică cu cântecul original compus de Ciprian Porumbescu, dar are un text modificat.

Sursa video: Andrei Ciucanu/ Facebook, preluare stiripesurse.ro

Comenteaza