Urşi semnalați în localități din două județe vecine Clujului. Au fost emise mesaje Ro-Alert

Urşi semnalați în localități din două județe vecine Clujului. Au fost emise mesaje Ro-Alert

Autorităţile au emis joi seara mesaje Ro-Alert în Alba şi Mureş după ce a fost semnalată prezenţa unor urşi în două localităţi.

În judeţul Alba, a fost semnalată prezenţa unui urs în localitatea Ampoiţa. A fost transmis un mesaj Ro-Alert, a anunţat ISU Alba.

Şi în judeţul Mureş, prin apel la 112, a fost semnalată joi seara prezenţa unui urs în localitatea Tireu.

„A fost transmis mesaj RO-ALERT cetăţenilor din zona în care a fost semnalată prezenţa animalului”, a informat ISU Mureş, potrivit Mediafax.

Reamintim că în această lună, în decurs de doar câteva zile, au avut loc trei incidente cu urși în județul Mureș - un bărbat a fost atacat și rănit de către un urs în Sovata, iar pe Autostrada Transilvania, sectorul Iernut-Cheţani, au avut loc două accidente în care au fost implicați urși, unul a fost omorât, iar celălalt a fost rănit după care a murit.

De asemenea, un incident rutier în care a fost implicat un urs a avut loc recent și în Cluj. Este vorba despre un accident care s-a petrecut în seara zilei de 10 aprilie, pe DN1C, când un șofer care circula pe direcția Cluj-Napoca - Gherla a acroșat un urs care a pătruns pe șosea.

 

Comenteaza