Velo Apuseni, pista de biciclete de peste 800 km dintre Bihor, Cluj și Alba, a intrat la apă. Câți kilometri are noua variantă

Velo Apuseni, pista de biciclete de peste 800 km dintre Bihor, Cluj și Alba, a intrat la apă. Câți kilometri are noua variantă

Proiectul de realizare a unor piste de biciclete între județele Bihor, Alba şi Cluj are, în varianta nou aprobată, doar un sfert din kilometri propuși inițial. 

Proiectul pentru amenajarea de piste pentru bicicliști care să lege Clujul Alba și Bihor, pe un traseu de peste 800 kilometri, va fi depus încă o dată de Consiliul Județean Bihor, dar doar la un sfert din lungimea inițială.

În decembrie, CJ Bihor depusese un proiect ce prevedea amenajarea a 823 km de piste, din care 360 km în Bihor, 335 km în Cluj și 128 km în Alba, însă în urma evaluării de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei a tuturor proiectelor depuse la nivel naţional, a fost admisă o limită de 227 km de trasee în cele trei judeţe, mai exact 27,6% din propunerea iniţială.

În noua variantă vor fi realizați 227 km, din care 99,3 km în Bihor, 92,4 km în Cluj și 35,3 km în Alba.

Valoarea nerambursabilă a noului proiect este de 92,665 milioane lei, echivalentul a 18,727 milioane euro, din care pentru pistele din Bihor ar urma să fie cheltuiți 8,192 milioane euro, pentru cele din Cluj 7,632 milioane euro, iar pentru cele din Alba 2,912 milioane euro.

Investitia ar urma sa se realizeze prin PNRR unde sunt prevazute spre finantare 3.000 km de trasee cicloturistice la nivel national.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza