NTT DATA a inaugurat Innovation Science Cafe, un spațiu educațional destinat studenților UBB Cluj

NTT DATA a inaugurat Innovation Science Cafe, un spațiu educațional destinat studenților UBB Cluj
NTT DATA a inaugurat Innovation Science Cafe, un spațiu educațional destinat studenților UBB Cluj
NTT DATA a inaugurat Innovation Science Cafe, un spațiu educațional destinat studenților UBB Cluj
NTT DATA a inaugurat Innovation Science Café, un spațiu educațional destinat studenților UBB Cluj
NTT DATA a inaugurat Innovation Science Café, un spațiu educațional destinat studenților UBB Cluj
NTT DATA a inaugurat Innovation Science Café, un spațiu educațional destinat studenților UBB Cluj
NTT DATA a inaugurat Innovation Science Café, un spațiu educațional destinat studenților UBB Cluj
NTT DATA a inaugurat Innovation Science Café, un spațiu educațional destinat studenților UBB Cluj
NTT DATA a inaugurat Innovation Science Café, un spațiu educațional destinat studenților UBB Cluj
NTT DATA a inaugurat Innovation Science Café, un spațiu educațional destinat studenților UBB Cluj

NTT Data România a inaugurat miercuri la Cluj-Napoca Innovation Science Cafe, un laborator pentru studiu și practică destinat studenților cu rezultate excepționale de la linia în limba germană a UBB.

Ziua Educației a fost marcată de NTT DATA România prin inaugurarea unui HUB de cercetare și inovare în Cluj-Napoca. Studenții liniei germane de studii a UBB Cluj au la dispoziție, începând de astăzi, un spațiu modern de studiu în care își vor putea dezvolta proiectele, ideile inovatoare și în care vor putea învăța de la experți ai NTT DATA și ai UBB, și, totodată, vor avea și ocazia să intre în legătură cu reprezentanți ai mediului de afaceri.

La evenimentul de deschidere, care a avut loc la NTT DATA Tower 2 din Cluj-Napoca, au participat Maria Metz, CEO NTT DATA România, Daniel Metz, președintele Consiliului de Administrație NTT DATA Romania, prof. dr. Daniel David, rector UBB, prof. dr. Christian Săcărea, prorector UBB, Oliver Oswald, Member of the Board of Management - Head of MHP International, prof. univ. dr. Mihaela Drăgan, șef Departament Științe Economice și Gestiunea Afacerilor în limba germană, Marinela Marc, inspector general al Inspectoratului Școlar Județean Cluj și Simona Baciu, președinte al Clusterului de Educație C-EDU Cluj.

Cafea cu știință la NTT DATA

Rectorul UBB a prezentat "cafeneaua" inaugurată la NTT DATA ca pe un spațiu în care se va face știință "într-un mediu foarte relaxant și interactiv" și ca pentru un început a unui "ecosistem puternic" care se crează la Cluj.

"Folosim numele de 'Science Cafe' pentru acest spațiu, dar cu siguranță nu vom produce cafea aici. Acesta este doar un fel de a spune că vom 'face știință' într-un mediu foarte realaxant și interactiv, aceasta este una dintre ideile principale. Avem trei laboratoare în acest HUB , pe diferite componente, o să lucrăm într-un mod interactiv - o să aducem studenți și experți UBB care o să se întâlnească aici cu experți ai NTT DATA și sperăm că împreună să venim cu idei inteligente și presupun că cei de aici vor fi deschiși și spre alți 'actori', de la alte companii interesate de acest ecosistem. Așa cum am mai spus, universitatea este deschisă companiilor, îi găzduim în bazele, în laboratoare și sălile noastre, iar acum rolurile se inversează - un actor global, foarte important, NTT DATA, găzduiește practic o componentă a UBB, o relație în ambele direcții. Văd asta ca lucru ca un început al unui ecosistem puternic care va fi deschis și altor actori, pe lângă NTT DATA, căreia îi mulțumim foarte mult", a declarat rectorul UBB, prof. Daniel David, în cadrul evenimentului.

Prorectorul UBB Cluj a spus că în ultimii cinci ani universitatea a avut zeci de proiecte cu parteneri din lumea industrială a mediului academic, în domenii variate, și că a venit timpul ca "toți acești oameni inteligenți care lucrează la aceste proiecte să aibă o 'Casa IT a distracției', dedicată nu doar domeniului informaticii, ci și economiei.

"'Science Cafe' este un fel de spațiu informal de adunare a tuturor celor care vor să beneficieze de acest aer de gândire academică, de libertate a gândirii, pentru că pentru asta este, de fapt, universitatea. Bine ați venit în această casă a gânditorilor, inovatorilor și veți vedea ce potențial imens de creativitate au toți acești studenți. Și pentru a evidenția acest potențial de creativitate, noi ne-am dorit să le oferim un loc în care pot să fie liberi și să lucreze la propriile idei și proiecte, care, din experiența mea, au fost până acum de mare succes. Îi mulțumim NTT DATA pentru găzduire, dar și celor de la Porsche Company, pentru că ideea de a realiza un astfel de spațiu a pornit de la îndelungata colaborare dintre UBB, NTT DATA și MHP – A Porsche Company", a spus prof. Christian Săcărea, prorector UBB.

Innovation Science Cafe, idei grozave împreună

CEO-ul companiei, Maria Metz, vede în Innovation Science Cafe un "teren" pe care "să ne putem întâlni și să dezvoltăm idei grozave împreună".

"Sunt foarte onorată și puțin emoționată cu privire la această importantă inaugurare de astăzi. Realitatea este că sunt mândră să fac parte din NTT DATA, nu doar pentru că este o companie inovatoare, ci și pentru că, cel puțin în termeni de Cluj-Napoca, cred că am devenit formatori de trenduri. Totul a pornit de la Daniel Metz cu mulți ani în urmă, el a reușit să construiască o modalitate de colaborare cu universitățile și autoritățile locale care a devenit, între timp, o practică în comunitatea noastră. Cred că este o moștenire pentru întreaga comunitate și cred că i-a inspirat și pe alți parteneri, cum ar fi MHP. Acesta este un nou mod de a spune 'mulțumesc' comunității, de a fi implicat practic în viața studenților și de a crea un 'teren' în viața reală în care să ne putem întâlni și să dezvoltăm idei grozave împreună", a spus Maria Metz, CEO NTT DATA Romania.

Metz: Educația este medicamentul suprem pentru toate problemele pe care le avem în țară

Daniel Metz, președintele Consiliului de Administrație NTT DATA Romania, a declarat că inaugurarea unui astfel de spațiu "este o împlinire, un vis care a devenit realitate" și a subliniat că, în ziua de astăzi, în România "educația este singura soluție. Fără educație, nu avem absolut nicio șansă". Metz spune că a găsit în cadrul universităților "parteneri reali" cu care a "construit o relație de înaltă calitate care s-a concretizat în nenumărate proiecte de cercetare" și cu care "vom continua același drum al implicării în comunitate".

"Este o împlinire, este un vis care a devenit realitate pentru că de ani de zile am abordat universitatea și am găsit parteneri reali în cadrul universităților și am construit o relație de înaltă calitate care s-a concretizat în nenumărate proiecte de cercetare. Acolo unde noi, ca manageri, nu știam să găsim răspunsuri, am mers spre universitate și am căutat împreună cu cercetătorii universității răspunsurile corecte, pentru că acolo există un tezaur de experiență, de expertiză, de știință și, din păcate, economia nu prea beneficiază de acest tezaur. De aceea trebuie să deschidem cât mai multe canale de comunicare și cum spunea domnul rector David - noi am tot mers spre universitate, acum vine universitatea spre jucătorii economici. Pot să vă spun că vom continua același drum al implicării în comunitate, în mediul academic, pentru că educația în România, în ziua de astăzi, este singura soluție. Fără educație, nu avem absolut nicio șansă și educația este sursa sau medicamentul suprem pentru toate problemele pe care le avem în țară. Vă spun acest lucru în cunoștință de cauză pentru că am făcut și business mulți ani, acum sunt implicat și în activități didactice, și știu exact, după ce am angajat mii de tineri și am integrat în companie mii de tineri, știu exact că acolo este sursa bunăstării și viitorul României. De aceea trebuie să facem tot ceea ce este posibil pentru a pune în valoare resursele academice în cadrul societății, pentru a le vizualiza și aprecia mai bine", a spus Daniel Metz, președintele Consiliului de Administrație NTT DATA Romania, la evenimentul de inaugurare.

Descoperim împreună viitorul

Președintele Consiliului de Administrație NTT DATA Romania a explicat și cum va funcționa Innovation Science Cafe.

"Vom avea proiecte comune, în care avem studenți, avem cadre didactice, avem studenți din străinătate care vin și lucrează împreună cu angajații noștri. Facem proiecte împreună, astfel încât să descoperim împreună viitorul. Pentru că acești studenți au idei formidabile, dar, de multe ori, nu știu cum să le implementeze, nu au resurse și - despre asta este vorba - aici găsesc metodologie, proceduri, modele de lucru pentru a aduce o idee în stadiu de inovație. Noi le oferim un cadru astfel încât aceste idei să devină realitate - așa funcționează concret", a spus Daniel Metz.

Termenul "împreună" ne definește foarte bine pe noi aici, la Cluj

"Mă bucur că azi, de Ziua Educației, suntem împreună și, așa cum spuneam și mai devreme la un eveniment la care am participat, acest termen 'împreună' ne definește foarte bine pe noi aici, la Cluj. Mediul preuniversitar, învățământul superior, mediul de business, reușesc foarte bine să-și pună energiile să lucreze împreună pentru binele copiilor și tinerilor noștri, iar domnul Daniel Metz este un exemplu în sensul acesta - a creat o companie profitabilă, a reușit întotdeauna să întoarcă o parte din profit investind în foarte multe proiecte de comunitare și educaționale și iată că acum se reîntoarce în mediul universitar și împărtășeste această experiență de viață acumulată tinerilor care se gândesc să își facă o carieră. Cred că este un exemplu minunat de ceea ce poate educația să facă din fiecare dintre noi și mă bucur că sunt parte din acest proiect și că împreună putem să facem foarte multe lucruri minunate pentru copiii și tinerii noștri. Și aștept acea cafea minunată ca un alt semnal al unui început pe care ni-l dorim foarte constituit pentru noi toți", a spus Marinela Marc, inspector general al IȘJ Cluj.

 

 

Comenteaza