Dragă domnule Walter,

Dragă domnule Walter,
Poate ai avut impresia, domnule Walter, că i-ai văzut jucând, pe stadionul Dinamo, pe Bambara şi Skvorc. Sau poate ţi-a trăsnit prin cap că pe bancă se afla Ogăraru. Greşit!

Dumneata, domnule Walter, ai fost Bambara, şi Skvorc, şi Ogăraru. Pe dumneata te-a umilit Teja, după ce l-ai dat afară ilogic. Salvase echipa de la retrogradare şi venea după o victorie, dar te-ai gândit să faci jocurile familiei Reghecampf (Spune-mi cu cine te însoţeşti...). Minimum zece puncte în plus ar fi avut acum Universitatea. Nu că fanii visează la cupe europene, dar nu ai fi avut emoţii că retrogradezi. Nu că suporterii ar vrea trofee, dar măcar puteai spera să ajungi în finala Cupei.

Aşadar, dumneata, domnule Walter, ai fost fiecare jucător din teren. Nu doar cu Dinamo, ci şi cu ASA Târgu Mureş, cele două partide în care ai aruncat pe geam tot activul de şase goluri de la Piatra Neamţ. Ai dat afară sau ai adus fotbalişti după criterii neclare; să facem transferuri ca să fie. Uite cu ce te-ai ales: nişte legume necoapte împopoţonate în alb-negru! Nu mi-a plăcut Mendy, dar nu-l văd cu nimic mai slab decât Bambara, iar Stojanovic era o clasă peste invizibilul van den Broek. Ce mai fac Fofana şi Gil Bahia? Pe antrenor, tot dumneata l-ai pus, că vine din Olanda. Până acum, două lucruri a arătat George Ogăraru: că e băiat bun şi că e antrenor slab.

Se discută, prin culise, că jucătorii l-ar fi trădat pe tehnician la meciul cu Dinamo. Păi nu, s-au trădat doar pe ei: dacă vor merge undeva cu DVD-ul de sâmbătă, Bambara riscă să mai joace fotbal numai în Africa, pe Castillion îl recheamă Ajax de urgenţă, că strică reputaţia antrenorilor care l-au învăţat să paseze, iar Skvorc mai prinde cel mult un contract de animator la circ.

Pe scurt, domnule Walter, pe dumneata te-am văzut pe stadionul Dinamo, sâmbătă seara. Dumneata şi suma de alegeri proaste pe care le-ai făcut în ultimii ani.

 

Cu stimă,

Ionel Lespuc, jurnalist

Comenteaza