Dragoș Damian, Terapia Cluj: „Moartea și-a instalat tehnologie de ultimă generație și devine sectorul economic al viitorului”

Dragoș Damian, Terapia Cluj: „Moartea și-a instalat tehnologie de ultimă generație și devine sectorul economic al viitorului”

Generalii care sunt pe sticlă în orice moment în care deschidem televizorul sunt agenți de vânzări eficienți.

Tânăra generație află de la ei despre arme hiberbarice de ultimă generație, bombe de mare precizie cu fosfor, tancul robotizat Uran care atinge 0-100 în câteva zeci de secunde, rachete supersonice Mach 9 care zboară de zece ori viteza sunetului, unitățile Iskander fabricate la cele mai mici costuri, bateriile Satan care pot fi achiziționate cu discount, aruncătorul ultramodern NLAW, Bushmaster - un miracol al tehnologiei australiene, dronele vârf de gamă Bayraktar, Javelin în versiune 2.0 și Stinger la a treia generație, inbatabilele și versatilele Himars și, desigur, nou intratele bijuterii de lux, tancurile Leopard și M1 Abrams, care în versiune de vârf, cu toate dotările, costă 15 milioane de dolari.

Bineînțeles, generalii vorbesc cu admirație și respect despre rachetele Patriot care, așa cum ni se explică, sunt nestemate de inteligența artificială. Așadar multe, multe minunății.

Armele de nimicire în masă par să nu aibă nume proprii sau, în orice caz, nu au fost menționate în analizele tactice.

Generalii sunt profesioniști, sunt pasionați, cunosc toate detaliile, îți explică de înțelegi foarte bine cum aceste arme de ultimă generație te pot pulveriza, incinera, dematerializa, atomiza. Moartea este instantanee, fără durere. Și încă nici nu au vorbit despre bombardierul strategic invizibil B-21 Raider, proaspăt ieșit pe poarta fabricii, la prețul fără competiție de 700 milioane de dolari.

De altfel, la un clic distanță, în presa online, românii își poți achiziționa un vehicul aerian fără pilot Heron MK II, cu performanțe inimaginabile, ating o altitudine de peste 10 kilometri, zboară cu aproape 300 km/ora, rămân în aer 45 de ore consecutive și pot fi adaptate la orice tip de încărcătură.

Toată gama de produse menționate mai sus înglobează tehnologie de ultimă generație și vin de la companii respectabile, cu tradiție de zeci de ani, care investesc în cercetare - dezvoltare, inovație, digitalizare, sustenabilitate, diversitate și incluziune. Companii care acum pregătesc sisteme de luptă complet robotizate, ceea ce ne dă un sentiment de ușurare, pentru că dacă înțelegem bine, războaiele nu se vor mai purta cu soldați. Skynet.

Top 20 companii de apărare din lume au avut în 2021, înainte de războiul din Ucraina, o cifră de afaceri de peste 350 miliarde de dolari. Industria apărării, cum i se spune prin consens, industria morții, cum îi spun pe nedrept alții, devine un domeniu foarte interesant pentru o carieră, pentru afaceri, pentru unicorni, pentru generația Z.

Comenteaza