Joaca de-a politica. Ne luaţi de proşti? Adevăratul SMS a venit de la Bucureşti

Joaca de-a politica. Ne luaţi de proşti? Adevăratul SMS a venit de la Bucureşti
Seplecan va pierde în curând preşedinţia Consiliului Judeţean (CJ) Cluj. A fost un minimandat de trei luni, îndeajuns de lung ca el şi PNL să-şi şifoneze imaginea.

Mihai Seplecan a intrat în dizgraţie. PNL i-a întors spatele, inclusiv Marius Nicoară, omul căruia i-a cărat servieta şi căruia i-a condus maşina. Zilele lui în fruntea CJ sunt numărate; probabil că, în timp ce citiţi, liberalii au stabilit deja modalitatea de a-l arunca din balon, ca pe un balast. Felul în care a fost linşat este, însă, caraghios. Liberalii aveau nevoie de un pretext şi l-au găsit într-un schimb de SMS-uri trimise în glumă unui jurnalist cu care, probabil, Seplecan obişnuia să se tragă de brăcinari. Nici nu merită să zăbovim pe acest subiect, atât e de penibil.

Decizia ca Seplecan să fie retras de la conducerea CJ nu are, însă, nicio legătură cu mesajele de pe telefon, ci doar cu prestaţia sa. Şi s-a luat de "sus". Liberalii şi-au dat seama că şeful judeţului le aduce grave prejudicii de imagine la nivel naţional. Seplecan a ţinut cu dinţii să iasă în evidenţă şi a reuşit, doar că acest lucru l-a pierdut.

Lumea a putut să vadă că nu ştie să acorde subiectul cu predicatul şi că grăieşte ca la Hăşdate. Iar când faptele nu te ajută şi te bazezi numai pe vorbărie măcar atât ar trebui să poţi să faci. Clujul a devenit subiect de bătaie de joc din cauza felului în care Seplecan faultează limba română, iar publicul a ajuns să îi dea dreptate lui Ponta, inamicul public numărul 1, când a spus despre el că este "un clovn faţă de care Vanghelie este un intelectual rasat".

Va dura ceva timp până când Seplecan va fi dat jos oficial, dar cariera sa politică s-a încheiat de pe acum. Şi-a dorit atât de mult să urce într-o funcţie şi a rezistat doar trei luni. La 32 de ani, el se vede într-o ipostază imposibilă: e prea bătrân să lipească afişe, dar prea tânăr să stea la o cafea cu Mircea Ionescu Quintus, ca între pensionari. Şi mi-e greu să cred că va mai primi vreo dregătorie, după acest episod jenant.

Deopotrivă cu Seplecan ar trebui să răspundă politic Marius Nicoară. El este cel care l-a susţinut şi cel care îl cunoştea cel mai bine. Când l-a validat drept propunerea PNL pentru funcţia de şef al judeţului, Nicoară a acceptat să facă experimente pe clujeni, iar acest lucru este condamnabil. Vineri, după parodia cu SMS-ul, Marius Nicoară suna el la jurnalişti să le spună că nu îl mai susţine pe Seplecan şi că acesta ar trebui să îşi dea demisia.

Aşadar, PNL a căutat un pretext ca să îl dea jos pe Seplecan şi l-a găsit într-un schimb de mesaje pe telefon. Facem noi public adevăratul SMS care a stârnit furtuna de la Cluj şi pe care l-o fi primit, în realitate, Marius Nicoară: "Dacă nu renunţi să-l mai sprijini pe ratatul ăla, te duci la fund împreună cu el".

Comenteaza