Siria şi Roşia Montană

Siria şi Roşia Montană

A mai trecut o vara torida. Politica nationala dar si cea globala au inceput sa se incinga intr-un ritm accelerat, dar nici rosiile nu s-au copt ca lumea. Nici nu stiu daca avem sa punem de-un bulion pe iarna.

Bataliile cu tomate sunt inca in voga - dar si liniile rosii. Cea a lui Barack Obama s-a dovedit a fi mai mult roz cu picatele, cea a romanilor, treziti in acest weekend din complezenta si letargia civice proverbiale, s-a stabilit pe muntii Apuseni. Ea scindeaza ca si in cazul Siriei, discursul public in doua tabere cu seturi de valori ireconciliabile: ceea ce pentru o tabara este vital pentru cealalta este letal, si viceversa.

Ce au in comun cele doua linii rosii sunt doua substante chimice fatale, gazul neuro-toxic sarin in Siria, cianura la noi. Ceea ce este insa de rau augur pe plaiul mioritic este ca un proces autentic, democratic de consultare populara si transparenta responsabila este din nou confiscat si deturnat de batalia politica imunda, infantila si ipocrita dintre orgoliile supra-inflamate ale celor doi masculi alfa ai tarisoarei: presedinte si premier. 

Comenteaza