USL Cluj dă în clocot

USL Cluj dă în clocot
Disputele din USL Cluj nu mai pot fi mascate. PSD face tot posibiliul pentru a prelua controlul structurilor de stat din judeţul Cluj. Între timp, şeful liberalii clujeni, Horea Uioreanu, e părăsit de oamenii săi de încredere, cei care s-au luptat ca acesta să ajungă preşedinte
al Consiliului Judeţean.

Liderul Consiliului Judeţean, Horea Uioreanu, a fost părăsit, ieri, de unul dintre cei mai de încredere consilieri. Este vorba despre Daniel Mihiş. Acesta a demisionat din funcţiile sale politice, din poziţia de consilier politic dar şi din conducerea societăţii de Pază şi Protecţie, aflată în subordinea Consiliului Judeţean. Contactat de ZIUA de CLUJ, Mihiş nu a vrut să ofere prea multe detalii, însă, a recunoscut că a demisionat din pricina presiunilor la care a fost supus în ultima perioadă. Mihiş plecacă la scurt timp după ce un alt consilier de bază de-al lui Uioreanu a dispărut din peisaj. Este vorba despre avocatul Mihai Teaha, fără de care Uioreanu nu mişca un deget în strategiile sale politice şi în problemele administrative ale judeţului.
Mihai Teaha refuză să-i mai răspundă lui Uioreanu la telefon, spun sursele ZIUA de CLUJ, deşi acesta nu lipsea de la nici o şedinţă de Consiliu Judeţean, fiind omul care supraveghea îndeaproape fiecare mişcare pe care o făcea preşedintele. Acum, un alt om de bază din echipa lui Uioreanu alege să se retragă. Este vorba despre Daniel Mihiş, cel care a fost până de curând preşedintele Consiliul de Administraţie al societăţii Clujana şi a făcut, de asemenea, parte din echipa de conducere a societăţii de Pază şi Protecţie. „Sunt foarte dezamăgit de tot ce se întâmplă, atât post să spun. Nu mai pot lucra în condiţiile acestea de presiune. E o bătălie cruntă, fiecare este preocupat doar de interesul său şi nicidecum de ceea ce se petrece cu angajaţii societăţii de Pază şi Protecţie. Am ales să mă retrag pentru că nu pot să mai rămân în mijlocul acestei dispute. Mi-a ajuns!", s-a limitat să spună Daniel Mihiş, în momentul în care a fost contactat de ZIUA de CLUJ.

Scandalul legat de societatea de Pază şi Protecţie s-a amplificat în momentul în care toată presa a primit un email anonim, care furniza date din raportul de audit efectuat în cadrul acestei societăţi. Adriana Sabău, fosta directoare a acestei societăţi subordonate Consiliului Judeţean, a făcut o serie de cheltuieli nejustificate. A cumpărat produse cosmetice, ceasuri, mâncare, iar cheltuielile au fost decontate de societate. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, social-democratul Ioan Oleleu a anunţat de la bun început că va scoate la iveală aceaste nereguli, având în vedere că el a intrat într-un conflict deschis cu Adriana Sabău, după ce a demis-o pe aceasta. Locul Adrianei Sabău a fost luat de avocatul Robert Cojan, un apropiat de-la lui Oleleu, numai că femeia s-a adresat instanţei şi şi-a recâştigat locul în cadrul societăţii. Ulterior Cojan s-a retras, dar a lăsat societatea cu o datorie de aproape 500.000 de lei. Timp de un an cât a fost şef peste această instituţie, Cojan a găsit de cuvinţă să reîntregească salariile angajaţilor societăţii, fără a avea o bază în sensul acesta, astfel că acum societatea înregistrează o pierdere lunară de peste 50.000 de lei. Nu mult după retragerea oficială a lui Cojan au apărut şi email-urile cu informaţii despre cheltuielile nejustifciate ale Adrianei Sabău.

Sursele ZIUA de CLUJ spun că rolul avocatului a fost acela de a lăsa societatea în declin financiar, tocmai pentru ca administraţia judeţeană să ia decizia de a o privatiza. Mihiş nu dorit să comenteze pe această temă, însă, a admis că societatea poate fi băgată în insolvenţă, în două, trei luni, din pricina datoriilor pe care le are. „Eu aş fi vrut să o redresez. Singura soluţie era aceea de a majora preţul contractelor pe care le avem în derulare, însă, în condiţiile date, cu atâtea presiuni politice care se fac, cu atâta scandal, n-are rost să-mi mai bat capul. Am demisionat şi asta e", a spus Mihiş. Liderul Consiliului Judeţean. Horea Uioreanu, rămâne astfel fără cel de-al doilea om pe care se putea baza. Surse din PNL spun că acesta este tot mai disperat din pricina liderilor PSD care fac planuri peste capul său pentru a prelua conducerea tuturor structurilor aflate în subordinea administraţiei judeţene. Societatea Clujana a rămas sub controlul PSD şi în curând, mai spun sursele citate, social democraţii vor prelua şi conducerea societăţii Univers T. Actualul director, liberalul Valentin Lungu, va fi schimbat cu un reprezentant PSD, care în acest moment este director adjunct.

Uioreanu nu recunoaşte însă că ar avea o problemă cu PSD. În privinţa demisiei lui Mihiş, acesta spune că nu-l înţelege. „Nu ştiu, poate e bolnav. Nu ştiu de ce a demisionat şi nici dacă a demisionat. Eu n-am văzut demisia. Rămâne să luăm o decizie în privinţa societăţii de Pază şi Protecţie, dacă Mihiş e hotărât să demisioneze. E greu, înţeleg şi eu. Acolo au rămas nişte datorii, sunt probleme pe care cineva le-a lăsat şi altcineva trebuie să le rezolve", a spus Uioreanu.

 

Etichete
Comenteaza