20.000 de clujeni împotriva penalilor în funcţii publice. Clujul, în topul oraşelor cu cele mai multe semnături

20.000 de clujeni împotriva penalilor în funcţii publice. Clujul, în topul oraşelor cu cele mai multe semnături

Peste 20.000 de clujeni au semnat iniţiativa cetăţenească "Fără penali în funcții publice". Alte două oraşe din ţară au depăşit pragul.

La Cluj, un număr de 20.042 de semnături au fost înregistrate până joi, 19 iulie, se arată într-o postare pe Facebook a paginii Fără penali în funcții publice - Cluj. Pentru atingerea scopului campaniei, modificarea Constituției prin referendum, este nevoie de minim 500.000 de semnături strânse la nivel național. O altă condiție necesară este ca cel puțin 21 de județe să strângă fiecare câte 20.000 de semnături, pragul fiind depăşit până acum în trei oraşe din ţară: Bucureşti, Braşov şi Cluj-Napoca.

"Dragi clujeni, astăzi avem un motiv foarte mare de bucurie. Vă mulțumim pentru spiritul civic de care ați dat dovadă pentru a atinge acest obiectiv!Vă așteptăm însă să vă implicați în continuare în această inițiativă cetățenească. În primul rând, pentru că sunt cu siguranță mult mai mulți clujeni care rezonează și susțin principiul moral al inițiativei cetățenești "Fără Penali în funcții publice". În al doilea rând, pe lângă faptul că trebuie să strângem minim 500.000 de semnături la nivel național, o altă condiție necesară este ca cel puțin 21 de județe să strângă fiecare câte 20.000 de semnături, condiție foarte dificil de atins fără implicarea cât mai multor cetățeni. Și nu în ultimul rând, pentru că mesajul nostru va fi mult mai puternic dacă mergem în parlament cu 1 milion de semnături", a scris pe Facebook pagina Fără penali în funcţii publice - Cluj.

Corturile "Fără penali în funcţii publice" sunt amplasate pe Eroilor, lânga Clopot, în Mărăşti, vis-a-vis de piaţă, în faţa cofetăriei Nicola şi în Mănăștur, în fața complexului BIG. 

La nivelul ţării, peste 310.000 de semnături au fost strânse până acum. Reamintim că această campanie îşi propune să adune semnăturile necesare modificării Constituției prin referendum, astfel încât persoanele cu probleme penale să nu mai poată fi alese în poziții de conducere ale statului sau în administrația publică.

 

Comenteaza