3 luni de pandemie

3 luni de pandemie
| Foto: Facebook

19 907 de cazuri confirmate, 13 919 de vindecați și 1 299 de decese, aceasta este statistica celor trei luni de când pandemia de Conoravirus a lovit România.

Deputat PNL de Cluj, Sorin Dan Moldovan: 

"Această statistică prezintă de fapt durerea unor familii care au luptat pentru viața lor cu pandemia, din păcate nu toți au reușit să iasă învingători.

Măsurile luate prompt de către Guvernul PNL și președintele Iohannis, au făcut ca situația să nu pună presiune pe un sistem sanitar slăbit și astfel am reușit să evităm tragedii asemenea celor pe care le-am văzut în Italia sau Spania. Măsurile de distanțare au venit însă cu un cost, dar cu toții știm că viața este neprețuită.

Pe lângă sănătatea românilor, salvarea locurilor de muncă reprezintă o prioritate a Guvernului PNL. Dacă în perioada stării de urgență, angajații din domeniile cele mai afectate de coronavirus, au primit șomaj tehnic de la 1 iunie, pentru o perioadă de trei luni, statul va suporta plata a 41,5 % din salariul de bază.

Tot începând cu 1 iunie 2020, angajatorii care încadrează cu normă întreagă persoane de peste 50 de ani sau tineri cu vârsta cuprinsă între 16 și 29 de ani,  înregistrați ca șomeri, vor primi lunar pe o perioadă de 12 luni, , 50% din salariul angajatului, dar nu mai mult de 2500 de lei. De aceste măsuri de sprijin vor beneficia companiile private, nu și instituțiile sau autoritățile publice.

Iar pentru cei aproximativ 350 000 de români care s-au întors în țară fiindcă și-au pierdut locurile de muncă din străinătate, Guvernul îi va ajuta să își găsească un loc de muncă aici, acasă.

32 de miliarde de euro sunt alocate României prin noul Plan de redresare economică al Uniunii Europene. Era normal și de așteptat ca Spania și Italia să fie marile beneficiare ale acestui plan de redresare economică, dar faptul că România va avea a 6-a alocare este în bună parte meritul președintelui Klaus Iohannis.

Din cele 32 de miliarde, 19.6 sunt fonduri nerambursabile, restul fiind împrumuturi avantajoase pe care Uniunea Europeană le va lua în numele României, pentru România.

Am convingerea că vom reuși să atragem toate aceste fonduri fiindcă Guvernarea PNL a reușit să înceapă lucrările la Autostrada Sibiu-Pitești (tronsonul Sibiu-Boița), un proiect vital pentru România, a urgentat lucrările la autostrada Sebeș-Turda astfel încât cei 40 de km să fie dați în circulație la finalul lui noiembrie.

Nu a fost ușor, și poate sunt aspecte unde se putea și mai bine, însă împreună am trecut peste și un mare merit îl au cei mulți care au ascultat și au respectat indicațiile autorităților."

Comenteaza