A cincea zi de proteste la Cluj. Zeci de mii de persoane sunt în stradă FOTO/VIDEO

A cincea zi de proteste la Cluj. Zeci de mii de persoane sunt în stradă FOTO/VIDEO
Clujenii revin în centrul orașului. Protestele faţă de ordonanţa de urgenţă privind modificarea codurilor penale continuă. Zeci de mii de oameni sunt în stradă.

23:00: Protestul de astăzi de la Cluj este pe cale să se încheie. În piață se mai află, la această oră, aproximativ 1.000-1.500 de persoane. Mâine protestele vor continua.

22:50: Coloana de protestatari a ajuns în Piața Unirii, manifestația continuă în centru.

22:20: Studenții clujeni sunt pe tren, în drum spre capitală. Protestatarii pornesc spre centru.

22:00: Trenul care îi va duce pe studenții protestatari la București urmează să ajungă în gară. Oamenii sunt pe peron. Gratuitățile care tocmai au fost oferite de Guvern studenților, la transportul feroviar, îi ajută pe aceștia să ajungă mâine la protestele din București.

21:50: Piața Gării din Cluj e blocată, la fel și străzile care duc spre centru. Studenții se pregătesc de drum.

21:25: Coloana de manifestanți a ajuns la gară. Cei 35.000 de protestatari cântă imnul național în cor timp ce așteaptă sosirea trenului care-i va duce pe studenți la București.

21:10: Știu "ceai" făcut în seara asta... la protest! 

21:00: La Cluj și câinii protestează:

Protestul continuă: "Ieșiți din casă dacă va pasă!", "Nu cedăm, până nu vedem"!, "Dragnea, nu uita, România nu-i a ta!".

20:48: Coloana de protestatari se îndreaptă spre gară. Mulțimea scandează "Demisia, demisia!", "Rușine, rușine să vă fie!".

20:30: Protestatarii ajung în Piața Avram Iancu. Premierul Sorin Grindeanu face declarații. Anunță decizia de a abroga OUG nr. 13. Șeful Guvernului afirmă că va găsi o cale legală ca această OUG să fie retrasă.

20:00: Coloana de manifestanți a ajuns în cartierul Mărăști. Mașinile jandarmeriei îi însoțesc. Printre protestatari, familii cu copii.

19:30: În coloana de protestatari s-au adunat deja în jur de 10.000 de persoane. Marșul continuă pe Bulevardul Dorobanților. Oamenii poartă tricolorul pe umeri: "Uniți, salvăm România!" Coloana se va îndrepta apoi spre Piața Mărăști de unde se va întoarce spre centru pe Bulevardul 21 Decembrie 1989, urmând să se îndrepte spre gară pe strada Regele Ferdinand și, apoi, pe strada Horea. 

19:10: Protestatarii pornesc în marș pe Bulevardul Eroilor. Pe traseu, rândurilor celor care mărșăluiesc li se mai adaugă noi veniți.

Participanții la protest au încercat să găsească cel mai bun traseu pentru a mărșălui prin oraș. Cele mai votate trasee pe internet au fost o variantă cu plecarea din Piața Unirii - Piața Gării, pentru a-i conduce la trenul de la ora 22:06 pe studenții care vor să protesteze duminică la București. O altă variantă ar fi spre cartierul Gheorgheni - Bd. N. Titulescu, cu întoarcere în centru. S-au propus trasee și către cartierele Mănăștur sau Grigorescu, dar unii protestatari au replicat că o variantă de 15 km și ar fi mult prea lungă pentru copii sau vârstnici. De altfel, serile trecute amploarea marșului s-a estompat spre Mănăștur.

19:00: Peste 5.000 de persoane se află la această oră în piața din centrul orașului. Mulțimea scandează "Haideți cu noi!" și se pornește în marș.

Se scandează "Nu stați la căldură, și pe voi vă fură", "Abrogați și apoi plecați!", "DNA să vină să vă ia".

18:30: Numărul celor ieşiţi în stradă a ajuns la aproximativ 3.000 de persoane. Studenții cântă. 

18:00 Piața Unirii: Aproximativ 2.000 de clujeni se află la această oră în piață și numărul lor continuă să crească. Nu se scandează încă, dar oamenii au adus pancarte. În Piață sosesc studenții toboșari de la Conservator, cei care în ultimele două zile au ținut ritmul marșului.

Comenteaza