Actorul Claudiu Bleonț va candida la Primăria Beliș, din partea PNL

Actorul Claudiu Bleonț va candida la Primăria Beliș, din partea PNL

Claudiu Bleonț a anunțat printr-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook că va candida din partea Partidului Național Liberal al Primăria Comunei Beliș. 

"Când, de pe poziția de simplu cetățean, ajungi la factorul de decizie aflat pe cea mai înaltă treaptă a ierarhiei politice, și esti primit, ascultat și ajutat – fără a ți se cere nimic în schimb, fără a fi condiționat, fără a fi nevoit să fii “dator” unei structuri de partid sau unei ideologii politice înțelegi că România are o șansă extraordinară și prinzi aripi. Așa că mulțumesc sincer Ludovic Orban pentru că ți-ai făcut timp să asculți oful oamenilor din Apuseni și pentru că mi-ai arătat că există soluții reale pentru o Românie mai bună.

PS: Poziția pe care proaspăt mi-am asumat-o, aceea de candidat la Primaria Beliș, o comună de munte de lângă Cluj, m-a adus în fața oamenilor, am intrat în curțile lor, i-am privit în ochi și le-am aflat nevoile. Dar nu am vrut nicio clipă sa fiu “un alt politician” care doar promite că va rezolva...Așa că folosindu-mă de tot ceea ce reprezint eu, Claudiu Bleonț, am luat la rând ministerele, am deschis uși, am pus întrebări și am căutat soluții. Pentru că pentru moți cuvântul dat și mâna strânsă sunt mai valoroase decât orice hârtie și au greutatea morală a unei certitudini – ai promis că faci, atunci trebuie să faci.

Așa că nu am cum să nu mulțumesc unui guvern PNL care m-a primit, m-a ascultat, mi-a oferit soluții și suport real. Fără a imi cere nimic în schimb, fără a mă condiționa sau “îndatora” pentru viitor. Ci pur și simplu pentru că am întâlnit niște oameni extraordinari, care pot și vor să facă România mai bună pentru noi toți și care mi-au dovedit mie, Claudiu Bleonț, că liberalismul nu e doar o poveste istorică a României mari ci un viitor cât se poate de concret, susținut de oameni și pentru oameni. Cu adevărat <<prin noi înșine>>", a anunțat Bleonț. 

Actorul a transmis un mesaj și locuitorilor comunei Beliș. "Poate că sunt o “vinitură” pentru locuitorii Belișului, căci nu mi-am arogat niciodată calitatea de băștinaș al Apusenilor. Însă niciodată nu i-am tratat pe moții de aici cu superioritate și ce e cel mai important, nu i-am considerat proști. E culmea ipocriziei să invoci o cutumă a comunității de la munte referitoare la acceptarea unui străin de loc care vine în comunitate, dar să nu vezi că cei care se bat cu pumnul în piept că sunt “fii ai satului” au încurajat, închizând ochii și prin lipsa de acțiune, furtul, minciuna, distrugerea unei comunități. Trebuie multă nesimțire, căci altfel nu o pot numi, să îi spui unui om care vrea să facă ceva, că nu are ce căuta în sat, doar pentru că nu e de-al locului, în condițiile în care direct sau indirect ai girat o hoție generalizată.

Vreau sa fie cât se poate de clar - eu nu mă sperii de atacuri, căci înțeleg că ăsta este jocul politic. Nu voi tolera însă ipocrizia, minciuna și manipularea grosolana. Adevărul este că intrând în curțile oamenilor și stând de vorbă cu ei am văzut cât de mult au suferit, cât de mințiți au fost, cum au fost tratați ca niște alcoolici care nu vor să muncească și știu doar sa fure pădurea. Asta în timp ce cei care îi conduceau făceau cele mai mari hoții. A venit vremea ca lucrurile să fie spuse răspicat și da, pentru prima oară în 30 de ani, moții din comuna asta, au prin mine o voce suficient de puternică care să le apere interesele.

Vă întreb pe toți cei care sunteți nemulțumiți de prezența mea aici, unde erați când se fura pădurea? Câte solicitări de modificare a cadrului legislativ ați făcut voi, cei din societatea civilă? Cate organizații la care să îi invitați pe oamenii din sat să adere ați făcut voi? Câte proiecte europene dezvoltate de societatea civilă pentru oamenii de aici ați făcut voi? Câți bani ați adus in comună? Câte locuri de muncă prin aducerea de investiții străine ați creat? Îmi poate spune cineva dintre cei acum vocali câte inițiative și solicitări au făcut către Consiliul Județean Cluj, către Guvernul României, către senatorii și deputații de Cluj ? Unde erați când legea Apusenilor nu era respectată și moților le era furat și încălcat dreptul istoric?

Răspunsul la majoritatea întrebărilor de mai sus este ZERO. Adevărul este că ați întreținut împreună cu administrația locală o stare de neactivitate, de neimplicare, mărginindu-vă la a critica și a bârfi de pe margine. Adevărul este că vouă, celor care vă considerați fii și fiice ale satului, trebuie să vă fie rușine că nu ați făcut nimic pentru locul pe care spuneți că îl iubiți și pentru oamenii de aici. Ei, aflați cu toții că eu am venit aici să mă pun în slujba oamenilor și a locurilor astea minunate și să muncesc pentru noi toți. Căci eu pot să aduc investiții și să fac locuri de munca, eu pot să dau pădurea oamenilor, eu pot să dezvolt turismul, eu pot să fac canalizare și apă curenta, eu pot să deblochez investiții majore.

Pot afirma cu tărie asta pentru că am bătut la ușa guvernului și a Consiliului Județean și am căutat și găsit soluții. Nu minciuni și manipulare. Ci cuvânt dat și respectat cu acoperire și credință că se poate.

PS: dacă într-adevăr v-ar fi păsat de oamenii de aici ați fi văzut că satele sunt îmbătrânite, că oamenii se plâng ca le-au plecat copiii pentru că aici nu au unde să muncească, că singura lor speranța e la Dumnezeu și nu la politicieni. Voi câțiva – că doar câțiva sunteți cei care aruncați cu noroi, asumându-vă fals vocea majorității, nu îi ascultați pe oameni și credeți ca pot fi prostiți ca până acum inventând false probleme.

Moții nu sunt proști, oricât ați încerca voi să îi manipulați – ei vor locuri de muncă, vor drumuri, canalizare și apă, vor investiții și turiști, vor să le fie respectate drepturile. Și eu , așa venetic cum încercați voi să mă scoateți, știu că pot rezolva toate lucrurile astea. Așa să-mi ajute Dumnezeu!"

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK

loading...
Loading...
Comenteaza