Alexandu Rafila, luat tare de un fost ministru USR: „Nu fi puturos, pune mâna şi fă spitale” / Replica ministrului Sănătății

Alexandu Rafila, luat tare de un fost ministru USR: „Nu fi puturos, pune mâna şi fă spitale” / Replica ministrului Sănătății
| Foto: digi24.ro

Fostul ministru al Proiectelor Europene Cristian Ghinea îl acuză pe ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, că îi este "lene" să lucreze la operaţionalizarea agenţiei care ar trebui să construiască spitale - ANDIS şi să definitiveze lista de 25 de spitale din PNRR.

"Rafila, nu fi puturos, pune mâna şi fă spitale! PSD e încurcat de cele 1,7 miliarde de euro din PNRR pentru construcţia de spitale. Se dau de ceasul morţii să găsească scuze şi să inventeze pretexte ca să nu le facă. De asta şi atacă PSD continuu PNRR pentru că impune un mod de a face lucrurile pe care ei nici nu-l ştiu, nici nu-l vor.

Marcel Ciolacu a fluturat nişte cifre bombă: cică ar fi în PNRR o chestie cu 30 de milioane bani de consultanţă la 5 milioane investiţii. Pam-pam, titluri de presă. I-am propus un pariu: îi dau încă trei indemnizaţii de revoluţionar ca cea pe care o ia ”eroul” Marcel dacă aduce exemplul. Nimic", a scris Ghinea, miercuri, pe Facebook, potrivit news.ro.

El a explicat că agenţia care ar trebui să construiască spitale (ANDIS) este finanţată din PNRR. Asta înseamnă 5 milioane pentru funcţionarea sa (salarii, dotări) până în 2026 şi 25 de milioane pentru tot ce înseamnă asistenţă tehnică la construcţia de spitale.

MInistrul Sănătăţii, Alexandru Rafila i-a răspuns, miercuri, fostului ministru Cristian Ghinea, afirmând că limbajul reprezentantului USR a lăsat de dorit. ”M-am gândit la chestiunea cu cei şapte ani de-acasă”, a mai comentat Rafila.

Comenteaza