Alin Tișe candidează pentru un nou mandat la conducerea Consiliului Județean

Alin Tișe candidează pentru un nou mandat la conducerea Consiliului Județean

Alin Tișe este candidatul PNL pentru un nou mandat de președinte al Consiliului Județean Cluj. Decizia a fost luată de Colegiul Director Județean al PNL Cluj.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, spune că își dorește un nou mandat, pentru a continua dezvoltarea județului.

”A fost aprobată și validată candidatura mea pentru mandatul viitor. Le mulțumesc colegilor pentru încredere, a fost un vot în unanimitate. Am considerat că sunt persoana cea mai potrivită din partid ca să candidez la un nou mandat. Vom merge în fața clujenilor cu ceea ce am făcut, cu bunele și mai puțin bunele mandatului, și proiecția pe cei 4 ani care urmează.

Consiliul Județean are câteva proiecte importante pe care le derulează, indiferent cine ar fi la conducerea sa, cum ar fi dezvoltarea aeroportului, a parcurilor industriale, dezvoltarea și modernizarea spitalelor, modernizarea școlilor speciale, a drumurilor, proiecte de bază, pe care an de an le ducem mai departe.

De asemenea, pe lângă aceste proiecte, în funcție de bugetele de care dispui, poți face alte investiții, cum ar fi construirea unui spital de la zero, și ne mândrim că suntem singura instituție din România care a construit în ultimii doi ani un spital de la zero, Spitalul de la Borșa, care se adresează unor persoane cu nevoi speciale. În România de 30 de ani nu s-a mai construit un spital nou.

Proiecte punctuale sunt și spitalul pentru copii, și îmi doresc să găsim un teren potrivit, de asemenea, după ce vom finaliza park and ride-ul de la aeroport, îmi doresc să continuăm cu acel Centru internațional de expoziții și conferințe, dar și cu finalizarea celui mai mare parc din România, Parcul Etnografic, care se întinde pe 40 de hectare. Aici am predat toate studiile, avem macheta și proiectarea, urmează doar execuția lucrărilor. De asemenea, tot ca proiecte de viitor sunt finalizarea parcului industrial de la Câmpia Turzii și încă un parc în proiecție la Huedin.

Și evident, ne dorim să implementăm proiectele de 250 de milioane de euro câștigate anul trecut, în infrastructura de sănătate și transport și cele 350 de milioane de euro în rețelele de apă și canalizare”, a declarat președintele CJ Cluj, Alin Tișe pentru ZIUA de CLUJ.

Horia Șulea, înlocuit cu Bogdan Pivariu

Colegiul Director Județean al PNL Cluj a luat câteva decizii referitor și la alte candidaturi. ”Noi ne dorim să câștigăm cât mai multe comunități locale, am validat primarii în funcție care și-au exprimat dorința de a candida, urmează în etapa a doua să validăm candidații în localitățile unde nu avem primar, ci este primar de la alt partid, dar avem deja un candidat stabilit de principiu urmare a unor sondaje și a unor analize. Urmează să stabilim deci o a doua tranșă de candidaturi în aceste localități. Și există a treia tranșă de candidaturi care va fi aprobată, respectiv municipiile și orașul Huedin”, a precizat Alin Tișe.

Referitor la situația din comuna Florești, unde primarul Horia Șulea a fost suspendat din funcțiile pe care le avea în partid din cauza condamnării la închisoare pentru abuz în funcție, Alin Tișe a confirmat că există o candidatură nouă.

”Referitor la Florești s-a stabilit susținerea unei candidaturi noi, în persoana viceprimarului și susținerea lui ca președinte interimar al PNL Florești. Nu aveam altă posibilitate acolo potrivit statutului. Fiind foarte aproape de alegeri organizația nu are timp să facă alegeri interne pentru că trebuie să ne concentrăm pe alegerile locale, astfel că persoana aleasă pentru a conduce interimar organizația este viceprimarul Bogdan Pivariu, care va fi și candidatul pentru funcția de primar”, a explicat Alin Tișe.

La nivelul județului Cluj, PNL are în prezent 34 de primari de comune.

Comenteaza