Video Alin Tișe își continuă tirada la adresa USR / I-a muștruluit chiar în ședința de CJ: „Au făcut doar rău județului Cluj”

Alin Tișe își continuă tirada la adresa USR / I-a muștruluit chiar în ședința de CJ: „Au făcut doar rău județului Cluj”
| Foto: Facebook.com/AlinTise

Tensiunile dintre președintele Consiliului Județean Cluj și cei de la USR și-au consumat un nou episod miercuri. Liderul forului administrativ județean le-a transmis useriștilor că ceea ce fac ei este doar o „gargară politică” și că, în loc să contribuie la proiectele importante, aceștia încearcă să le saboteze.

Totul s-a întâmplat în cadrul ședinței extraordinare a CJ Cluj de miercuri, 13 decembrie 2023, unde s-a votat proiectul de hotărâre privind repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a sumei corespunzătoare cotelor defalcate din impozitul pe venit încasat suplimentar în anul 2023.

Consilierul județean al USR, Adela Dehenes, a luat cuvântul și a spus că forul administrativ județean ar putea face mult mai mult pentru comunele și orașele din județ, nu doar să acorde o sumă atât de mică la final de an.

Subiectul legat de aceste sume este unul recurent. Unele UAT-uri își propun proiecte ambițioase și solicită sume foarte mari. Consiliul Județean nu reușește să sprijine la nivelul solicitat și așteptat de comunitățile locale. Concluzia mea după trei ani de mandat, și vă rog să mă iertați că este mai degrabă o declarație politică, dacă pe atribuțiile specifice CJ Cluj face pași și are realizări, la nivelul relației cu comunitățile locale am fost și suntem, sper eu, pentru ultima dată, în această logică politicianistă. CJ ar putea face mai mult, ar putea să iasă din această atitudine pasivă și să acționeze într-un mod strategic. Să finalizeze infrastructura de bază. Ar trebui să ne implicăm altfel în modul în care acordăm aceste sume. Firmiturile pe care le acordăm astăzi sunt pentru mai nimic. Cu siguranță putem face mai mult”, a afirmat consilierul USR. 

Președintele Consiliului Județean a venit imediat cu o replică dură, acuzându-i pe useriști că sunt grupul care a făcut cel mai mult rău județului Cluj.

Eu cred că prin această alocare de bani, în fiecare an, putem ajuta primăriile. Aș spune că este de înțeles declarația colegei noastre de la USR, care, în mod evident, ca partid, nu a putut ajuta în niciun fel comunitățile locale în acești ani. Mai degrabă a sabotat dezvoltarea județului. Este foarte ușor să vii și să spui că nu facem destul pentru comunitățile locale. Păi USR-ul a blocat toată dezvoltarea acestui județ, de la Centura Metropolitană, la Metrou sau Institutul de Transplant. Nu îmi amintesc să fi existat vreun grup în istoria consiliilor județene să fi sabotat mai multe dezvoltarea acestui județ. În ultima perioadă am văzut tot mai multe declarații politice, ca și cum ei au fost aici ca niște observatori.

Este doar o gargară politică prin care grupul USR încearcă să mai înlăture puțin din daunele pe care le-a suferit în acești ani. Au venit oameni tineri care au vrut să imprime un alt stil de a face politică. În realitate, constatăm că au făcut doar rău pentru acest județ. În loc să susțină și să fie parte a dezvoltării, au preferat să saboteze proiectele importante. Ei sunt aleși să facă un favor cetățenilor care le-au dat votul acum 4 ani, mult prea mulți în opinia mea, pentru că au fost duși în eroare de minciunile și promisiunile lor. Proiectul de azi nu are nicio legătură cu dorința de a dezvolta comunitățile locale, din contră, mi-aș dori să fie mult mai mulți bani de fiecare dată”, a declarat Alin Tișe.

Comenteaza