News alert Tișe „rupe” relația cu UDMR: „Voi cere schimbarea vicepreședintelui CJ”. Reacția lui Vakar

Tișe „rupe” relația cu UDMR: „Voi cere schimbarea vicepreședintelui CJ”. Reacția lui Vakar

Președintele Consiliului Județean (CJ), Alin Tișe vrea să se răzbune pe UDMR după ce aceasta a câștigat funcția de prefect al Clujului și l-a numit pe avocatul Istvan Szilard Tasnadi.

Liderul CJ Cluj l-a atacat dur, miercuri, pe președintele PNL, Ludovic Orban, care a cedat postul de prefect al Clujului în favoarea UDMR, în cadrul negocierilor din coaliția de guvernare. Astfel, tânărul avocat Istvan Tasnadi, de la UDMR este noul prefect al județului Cluj, numirea fiind făcută miercuri de către guvernul condus de Florin Cîțu.

Tișe a afirmat, la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului), că va cere în următoare ședință a CJ Cluj demisia vicepreședintelui forului administrativ, Istvan Vakar (UDMR). Așadar, este pusă în pericol buna relație pe care PNL și UDMR o au la nivelul județului, în Consiliul Local Cluj-Napoca și la nivel de for județean.

„Am făcut tot ceea ce este omenește posibil să schimb această decizie, dar din păcate nu am reușit. În opinia mea este o palmă dată clujenilor, ardelenilor și organizației PNL Cluj. Din acest punct de vedere îmi exprim scuze public clujenilor, întrucât PNL Cluj era îndreptățit să aibă acest post de prefect.

Voi continua din postura de președinte al CJ să lupt pentru oamenii acestui județ. În prezent, analizez ca în ședința din martie a forului județean să propun schimbarea vicepreședintelui CJ, Istvan Vakar, de la UDMR. Consider că din acest punct de vedere trebuie să fac tot ce ține de mine pentru a apăra interesele clujenilor”, ne-a declarat liderul CJ Cluj.

Ce spune vicepreședintele

ZIUA de CLUJ l-a contactat pe vicepreședintele CJ, Istvan Vakar. Acesta spune că este o decizie neplăcută, dar nu a discutat încă cu Alin Tișe și speră că vor ajunge la o înțelegere. „Nu am reușit să vorbesc cu președintele Tișe. Trebuie să vorbim să vedem care este ideea politică, pentru că relația este foarte bună, funcționalitatea este în regulă. El a declarat asta în contextul numirii prefectului de Cluj de către UDMR, dar sunt două niveluri diferite de coaliție funcțională: una este guvernamentală, iar cealaltă este locală.

Coaliția locală este veche, de tradiție, nu e de conjunctură, precum cea guvernamentală. Sunt ferm convins că vom găsi o soluție, personal normal că m-a lovit declarația asta, dar trebuie să vorbim și să vedem care este treaba. Uman, evident este ceva supărător, dar politic trebuie să vedem despre ce e vorba, unde vor să ajungă cu treaba asta”, ne-a declarat Vakar. Președintele UDMR Cluj, deputatul Botond Csoma, nu a dorit să comenteze declarațiile făcute de Tișe.

Comenteaza