An nou, promisiuni noi! Plumb: "Vom folosi bani europeni din exerciţiul financiar viitor pentru construcţia spitalelor regionale"

An nou, promisiuni noi! Plumb: "Vom folosi bani europeni din exerciţiul financiar viitor pentru construcţia spitalelor regionale"

Cele trei spitale regionale (Cluj, Iaşi, Craiova) vor fi construite prin utilizarea banilor europeni din exerciţiul financiar viitor, iar pregătirea acestor lucrări cu ceea ce înseamnă documentaţia tehnică se ridică la 120 de milioane de euro, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb.

"Există studiile de fezabilitate din partea Băncii Europene de Investiţii pentru cele trei spitale regionale. Alocarea pe actuala perioadă de programare este de 150 de milioane de euro, bani europeni, şi 150 de milioane de euro, bani din bugetul de stat. Pregătirea acestor construcţii cu tot ceea ce înseamnă documentaţie tehnică se situează la cifra de 120 de milioane de euro, ceea ce înseamnă că, pe actualul exerciţiu financiar, conform previziunilor asistenţei tehnice, respectiv a Băncii Europene de Investiţii, ducându-se după anul 2020, sigur că vom folosi bani europeni pentru construcţia acestor spitale, dar din exerciţiul financiar viitor", a menţionat Plumb.

Autorităţile de la Bucureşti au aprobat, în şedinţa de Guvern din 20 decembrie 2018, un memorandum privind măsurile necesare pentru implementarea proiectelor de construcţie a spitalelor regionale de urgenţă din Iaşi, Cluj şi Craiova.

 

Comenteaza