Aprinde Sighiartău fitilul în coaliția de guvernare? Cum comentează liderii de la Cluj afirmațiile care pot dinamita alianța PNL-PSD

Aprinde Sighiartău fitilul în coaliția de guvernare? Cum comentează liderii de la Cluj afirmațiile care pot dinamita alianța PNL-PSD
| Foto: digi24.ro

Unul dintre liderii Partidului Național Liberal, Robert Sighiartău, vicepreședinte al partidului și membru al Biroului Permanent Național, a lansat, în urmă cu o zi, un atac verbal la adresa colegilor de la guvernare, adică social-democrații.

Invitat într-o emisiune televizată, liberalul a declarat că preşedintele PSD Marcel Ciolacu are nevoie de un PNL slăbit la alegerile din 2023, care să îl legitimeze în turul doi dacă ajunge cu George Simion.

Strategia lui Marcel Ciolacu este una clară, de a aduce PNL într-o situaţie fără ieşire, ca până în decembrie să acceptăm liste comune. Noi dacă vom merge în varianta asta, e clar că PNL riscă să dispară. Sper să nu se întâmple asta”, a afirmat Robert Sighiartău, potrivit News.ro.

La scurt timp, în cursul zilei de miercuri, a venit și o replica oficială din partea PNL. Liberalii au transmis prin purtătorul de cuvânt al partidului, Ionuţ Stroe, că Robert Sighiartău nu mai reprezintă de mult poziţia oficială a PNL.

Totodată, premierul Marcel Ciolacu a transmis că nu există niciun risc de rupere a coaliţiei. ”În rest, urez succes colegilor mei, este opinia lor, nu stau eu să le comentez. Nici nu mă deranjează”, a spus președintele PSD.

Ce spun liderii clujeni ai PNL și PSD

ZIUA de CLUJ l-a contactat pe președintele PNL Cluj, europarlamentarul Daniel Buda, pentru a-i cere un punct de vedere referitor la declarațiile făcute de deputatul Robert Sighiartău.

Trăim într-o țară democratică, liberă, unde fiecare își poate exprima punctul de vedere. Însă, punctul de vedere al partidului este exprimat prin structurile sale de conducere. Or, în momentul de față, nu cred că este cazul să comentăm declarațiile unor colegi vizavi de anumite chestiuni preluate în urma discutării cu mediul economic și de afaceri, și având în vedere necesitatea de a gestiona în mod eficient interesele României și de a aduce bani europeni în țară. Nu-i împărtășesc ideea nici pe departe.

Dimpotrivă, sunt la Bruxelles și îmi dau seama de dimensiunea acestor probleme. Evident, ori de câte ori sunt intervenții pe fiscalitate se pot crea anumite stări de așteptare, de incertitudine. Vreau să transmit un mesaj foarte clar cetățenilor români: Guvernul lucrează în momentul de față la aceste măsuri care sunt asumate tocmai în interesul stabilității financiare a României, și pentru a permite dezvoltarea și modernizarea țării mai departe cu ajutorul fondurilor europene”, a declarat, pentru ZIUA de CLUJ, Daniel Buda.

Din partea social-democraților clujeni, am luat legătura cu Radu Lupas, prim-vicepreședinte al PSD Cluj-Napoca. El spune că nu trebuie să existe o concentrare prea mare acum pe dezbateri de tipul celor folosite în campanii electorale, anul 2024 fiind plin de astfel de „oportunități”.

Ceea ce trebuie să ne preocupe în momentul de față ca și interes principal general este buna guvernare a țării. Efortul cumulat trebuie să fie prezent în guvernare zi de zi pentru a reuși să oferim stabilitate țării și mediului în care trăim și ne desfășuram activitățile. Nu cred că trebuie să ne concentrăm acum pe dezbateri de tipul celor folosite în campanii electorale, anul 2024 este plin de astfel de «oportunități», ci trebuie să concentrăm eforturile cumulate pentru binele românilor. Dacă privim lucrurile mai aplicat, focusul nostru al celor de la Cluj, este să venim cu propuneri si soluții care să servească cu adevărat sintagmei «oraș de 5 stele», cu accent pe cetățean și calitatea vieții și nu cu accent pe lupte sau calcule politice”, ne-a transmis Radu Lupas.

Comenteaza