Audieri privind alegerile din 2009 | Udrea: Coldea a condus sistemul în România. Statul paralel, creat în 2009

Audieri privind alegerile din 2009 | Udrea: Coldea a condus sistemul în România. Statul paralel, creat în 2009
Comisia de anchetă a alegerilor din 2009 s-a reunit, joi, pentru a-i audia pe Elena Udrea, Daniel Dragomir, Doru Paraschiv şi Marian Hăpău.

Începutul creării statului paralel a fost în 2009, planul fiind gândit în afara ţării, a precizat, joi, Elena Udrea, la Comisia de anchetă a alegerilor din 2009, ea menţionând că Florian Coldea a fost cel care a condus sistemul în România.

„2009 a fost începutul creării statului paralel. Apogeul a fost 2014-2015, apoi puterea lui a scăzut. Statul paralel funcţioneză şi azi, are o influenţă importantă în justiţie, în conducerea instituţiilor statului, ţine sub control clasa politică, Parlamentul, partidele politice prin lideri", a spus Udrea.

„Mult timp am crezut că (statul paralel, n.r.) a fost creaţia unui om, generalul Coldea. Azi realizez că se pune în aplicare un plan gândit în afara ţării. Ei au fost executanţi foarte buni, planul a avut succes. În România, cel care a condus sistemul a fost Coldea. Cine a preluat frâiele acum nu pot spune", a adăugat Udrea.

Ea a spus că Justiţia este intrumentul prin care „ţin totul sub control".

„Controlau justiţia şi în 2009, prin prezenţa doamnei Kovesi în fruntea Parchetului General, colaboarea bună cu preşedinta ÎCCJ, care era Livia Stanciu, prin alţi judecători, procurori", a spus Udrea.

 

Comenteaza