News alert Aviz pozitiv în Comisii pentru clujeanul Marcel Boloș, propus pentru Ministerul Fondurilor Europene

Aviz pozitiv în Comisii pentru clujeanul Marcel Boloș, propus pentru Ministerul Fondurilor Europene
| Foto: Mediafax

Ioan Marcel Boloş, propus ministru al Fondurilor Europene, a primit aviz favorabil, marţi, în comisiile parlamentare reunite pentru afaceri europene. 

Votul a fost dat în urma audierii acestuia în forurile legislative, fiind 21 de voturi pentru, patru împotrivă şi şase abţineri.

Social democratul Eugen Teodorovici a cerut consemnarea votului său favorabil pentru propunerea PNL la Ministerul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, marţi, în cadrul audierilor din Comisia reunită pentru Afaceri Europene. Acesta a părăsit şedinţa comisiei de audiere, pentru a participa la alte comisii parlamentare.

De asemenea, Victor Ponta a cerut şi el consemnarea votului "pentru" nominalizarea liberalilor la Ministerul Fondurilor Europene, relatează Mediafax.

”Deşi nu o sa votez pentru învestirea Guvernului Orban, azi votez pentru dl. Boloş. Am lucrat cu el, l-am numit secretar de stat. Faptul că profesionişti din guvernul Ponta vor lucra în Guvernul Orban e un lucru foarte bun”, a spus Ponta înainte de a părăsi sala de şedinţă.

Teodorovici i-a cerut lui Marcel Boloş să pună la dispoziţie documentele legate de speţa Dan Barna

Eugen Teodorovici i-a cerut lui Marcel Boloş, propus la Ministerul Fondurilor Europene, să pună la dispoziţia organelor abilitate, atunci când i se va solicita, informaţiile de care acesta dispune în cazul afacerilor cu fonduri europene ale lui Dan Barna.

„Vreau să mă asigur că dumneavoastră, ca ministru, veţi asigura, atunci când sunt solicitate, toate informaţiile pe care ministerul şi dumneavoastră le veţi cunoaşte legate de speţa Dan Barna. E singurul lucru pe care vă rog să îl faceţi, să puneţi la dispoziţia organelor abilitate la toate informaţiile care sunt necesare pentru a clarifica orice fel de speţă”, a afirmat Eugen Teodorovici, marţi, în cadrul audierii lui Marcel Boloş din comisia pentru Afaceri Europene.

Ministrul propus, Marcel Boloş a spus că documentele vor fi puse la dispoziţia organelor abilitate, precum Direcţia de Luptă Antifraudă, acest lucru fiind o obligaţie legală.

Rise Project a publicat, săptămâna trecută, un articol în care acuză firma lui Dan Barna că multe proiecte au eşuat, iar liderul USR este ”supervizorul senin al unor fraude şi conflicte de interese cu fonduri UE”.

Comenteaza