Barna propune zile separate la mall pentru vaccinați și nevaccinați

Barna propune zile separate la mall pentru vaccinați și nevaccinați

Vicepremierul Dan Barna a fost întrebat, vineri, dacă autoritățile discută despre introducerea unor facilităţi pentru cei care se vaccinează sau a unor restricţii pentru cei nevaccinaţi.

Potrivit acestuia, în condiţiile unui val patru al pandemiei de COVID-19, care va avea un efect de stimul pentru o parte a populaţiei nevaccinate, sunt două tipuri de măsuri - de încurajare şi de stimulare, precum şi celelalte tipuri de măsuri luate de alte ţări, printre care "existenţa vaccinării să fie o condiţionalitate" pentru cadrele medicale sau pentru accesul la anumite servicii neesenţiale, cum ar fi mersul la mall.

"De exemplu, mersul la mall în weekend, care nu este un serviciu esenţial, să fie condiţionat de existenţa vaccinării, persoanele vaccinate să poată să meargă la mall în weekend, ceilalţi în timpul săptămânii", a detaliat vicepremierul Dan Barna. 

În ceea ce privește campania de vaccinare, Barna a declarat că sunt în analiză câteva stimulente pentru a-i determina pe oameni să se imunizeze.

"Nu o să detaliez acum, pentru că, până nu avem un acord şi cu colegii din CNSU, n-aş vrea să arunc în spaţiul public promisiuni care apoi să nu fie onorate. (...) Mesajul este foarte clar: dacă nu vrem să ne întoarcem la perioada de restricţii, care ne-a chinuit atât de mult, este necesar să ne vaccinăm. (...) Şi, atunci, gândim toate tipurile de măsuri posibile prin care să-i încurajăm pe oameni în mediul rural, mai ales că acolo avem o rată foarte mică, să meargă să se vaccineze. Nu în bani direct, dar se discută diverse variante de vouchere sau genul acesta de stimulente, bonuri, tichete prin care cetăţenii să fie încurajaţi să se vaccineze. S-a discutat subiectul unei posibile loterii, chiar în utilaje agricole, astfel încât să fie şi stimulente la care să rezoneze cei din mediul rural", a precizat vicepremierul.

Te vaccinezi, ai o zi liberă!

Vineri, preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea potrivit căreia persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 beneficiază, la cerere, de o zi liberă plătită, care nu se include în durata concediului de odihnă, pentru fiecare doză de vaccin efectuată.

 

Comenteaza