Boc, despre mesajul SUA pe tema justiţiei: "Dacă un astfel de partener îți atrage atenția, trebuie să îți pui un semn suplimentar de întrebare"

Boc, despre mesajul SUA pe tema justiţiei:
Departamentul de Stat al SUA a transmis luni seară un comunicat prin care îşi exprimă îngrijorarea faţă de faptul că Parlamentul României ia în calcul o legislaţie care ar putea submina lupta anticorupţie şi ar putea afecta independenţa sistemului judiciar şi cere Parlamentului să respingă propunerile care slăbesc statul de drept.

"Este un partener îngrijorat de evoluția regresivă a României. Eu spun că un partener poate să te sfătuiască. Să îți spună că nu mergi pe drumul corect. Statele Unite s-au dovedit un partener local și credibil. Dacă un astfel de partener îți atrage atenția, trebuie să îți pui un semn suplimentar de întrebare", a declarat primarul Clujului, Emil Boc, pe această temă. 

Comunicatul postat pe site-ul Departamentului de Stat american se arată că, "Statele Unite observă cu preocupare că Parlamentul României analizează proiecte de lege care ar putea submina acţiunile de combatere a corupţiei şi ar putea slăbi independenţa justiţiei în România. Aceste legi, propuse iniţial de Ministerul Justiţiei, ameninţă progresele înregistrate de România în ultimii ani pentru construirea unor instituţii judiciare puternice, protejate de interferenţe politice", se arată într-un comunicat postat pe site-ul Departamentului de Stat american.

"Îndemnăm Parlamentul României să respingă propunerile care slăbesc statul de drept şi afectează combaterea corupţiei", precizează Departamentul de Stat.

 

Etichete
Comenteaza