Foto Boc: "Klaus Iohannis este cea mai bună soluție pentru România. A oprit derapajele Puterii"

Liberalii din Cluj au marcat în stradă debutul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale. 

Primarul Municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat, luni, că președintele Klaus Iohannis este cel care a păstrat România cu drepturi depline în Uniunea Europeană, prevenind activarea articolului 7.

"Klaus Iohannis nu numai că este candidatul Partidului Național Liberal la funcția de președinte al României, dar este de departe cea mai bună soluție pentru România în acest moment. România este în Uniunea Europeană cu drepturi depline și nu s-a activat articolul 7 care ar fi condus la demararea procedurii de excludere din Uniunea Europeană, datorită faptului că am avut un președinte al României responsabil, legitim și credibil pe plan european și care a oprit derapajele Puterii și a menținut România pe traiectoria normală. Acest lucru cred că este vital pentru salariul, pentru pensia, pentru viitorul și jobul fiecărui român. Vrem o Românie europeană? Avem pe Klaus Iohannis. Vrem o Românie încremenită în proiecte, orientată spre trecut și spre alte părți ale lumii? Atunci votați orice alt candidat", a afirmat edilul.

În ceea ce privește rezultatele scontate de PNL Cluj în cele două scriutinuri de alegeri din noiembrie, primarul Clujului a spus că nu dorește să facă presupuneri și nici să se pronunțe cu privire la sondajele de până acum.

"Cel mai bun sondaj vor fi alegerile. Noi trebuie să ne facem datoria și să le spunem românilor de ce trebuie votat Klaus Iohannis. Alții se vor chinui să își susțină candidații, dar rezultatele le vom vedea la vot. Nu mă pronunț cu privire la niciun alt sondaj", a adăugat Emil Boc.

Europarlamentarul Daniel Buda, președintele PNL Cluj, a transmis că preşedintele în exerciţiu este o garanţie pentru o ţară normală şi pentru respectarea statului de drept.

"Suntem la începutul campaniei electorale pentru alegerea președintelui României. Îi îndemn pe toți românii să se edifice în aceste șase săptămâni asupra candidaților. Noi, cei de la Partidul Național Liberal, spunem că Klaus Iohannis este o garanție pentru o Românie normală. Domnia sa este recomandat, în primul rând, de ceea ce a făcut în cei cinci ani, un președinte care s-a ocupat de respectarea statului de drept, pe de o parte. Pe de altă parte, a fost persoana care a asigurat reprezentarea României la nivel european. Alături de Partidul Național Liberal, Klaus Iohannis a asigurat prevenirea tăierii fondurilor europene în România, pentru că am avut un atac sistematic asupra statului dedrept și s-a pus în discuție serios acest lucru, iar României urmau să îi fie tăiate fondurile. Klaus Iohannis, prin activitatea domniei sale la nivel european, a prevenit acest lucru", a spus Daniel Buda.

Primarul Emil Boc, preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe, liderul PNL Cluj Daniel Buda şi viceprimarul Dan Tarcea, alături de câteva zeci de liberali, au distribuit în centrul Clujului pliante cu programul electoral al candidatului Klaus Iohannis. 

Comenteaza