Video Primarul Clujului, la începerea anului școlar: "Vor apărea probleme, dar le vom depăși"

Primarul Clujului, la începerea anului școlar: "Vor apărea probleme, dar le vom depăși"

Edilul Emil Boc a transmis un mesaj cu ocazia începerii noului an școlar la Cluj-Napoca.

Într-un mesaj video postat pe pagina sa de Facebook, cu ocazia începerii noului an școlar, Boc spune că este convins că vor apărea "probleme delicate" în perioada următoare, în contextul pandemiei cu noul coronavirus, dar că prin "buna colaborarea dintre noi, echipe medicale, echipa administrativă, părinți, profesori, vom putea depăși orice situație". 

"De această dată, începutul școlii are loc într-un context special, deoarece cu toții pășim într-un teritoriu nou pentru procesul educațional românesc. Criza sanitară reprezintă o realitate dură, în fața căreia a trebuit să acționăm rapid.

Subliniez din nou: refuz ideea unei generații pierdute din cauza pandemiei. Pentru că orice situație de criză aduce și oportunități, avem șansa de a demonstra tuturor că educația nu cunoaște granițe și că împreună putem să ne adaptăm oricărei situații", a scris Boc, pe Facebook.

Potrivit primarului, prioritățile sunt legate direct de asigurarea siguranței sanitare a elevilor în școli, creșe și grădinițe și de asigurarea dotărilor corespunzătoare pentru ca educația să meargă mai departe.

"Am investit în acest an 9 milioane de euro pentru ceea ce înseamnă dotarea școlilor cu echipamente medicale și de protecție cu dotarea școlilor cu echipamente de terapie intensivă, pentru desfășurarea învățământului în formatul online sau hibrid, pentru dotarea cu mobilier, pentru reparațiile la școli creșe și grădinițe", spune Emil Boc.

Edilul reamintește că a fost extins programul autobuzelor școlare de la 12 la 14 trasee, astfel că acum aproape orice cartier al orașului are transport pentru elevi către/dinspre școli. Toți elevii care vor avea peste 8,50 vor primi bursă și se va continua susținerea facilităților de transport gratuit la școală.

"Împreună cu dvs am dus Clujul pe primul loc în materie de educație. Clujul este pe primul loc la examen de capacitate, la examenul de bacalaureat, la examenul de titularizare a profesorilor. Este o adevărată citadelă culturală și școlară

Recent, Clujul a intrat intr-o finală extrem de selectă, în primele șase orașe din Uniunea Europeană în competiția pentru Capitală Europeană a Inovării. Acolo am depășit zeci de orașe din UE și deja avem asigurat un premiu de 100.000 de euro intrând în această galerie selectă, cu Valencia, cu Viena".

loading...
Comenteaza