Breteaua de ocolire a centurii Vâlcele - Apahida nu are aviz de mediu, acuză PSD. Vezi documentele

Breteaua de ocolire a centurii Vâlcele - Apahida nu are aviz de mediu, acuză PSD. Vezi documentele
Bypass-ul centurii de ocolire Vâlcele - Apahida, o bretea în lungime de un kilometru care ocoleşte o zonă problematică a şantierului, nu are aviz de mediu, acuză preşedintele PSD Cluj-Napoca, Mircea Jorj.

"Nu mai reprezintă o surpriză că celebra centură reuşeşte să exceleze în toate, de la cost până la durata de execuţie şi la multitudinea de încălcări ale legislaţiei pe kilometru", spune preşedintele PSD Cluj-Napoca, Mircea Jorj. El spune că a cerut actul de aprobare al Agenţiei de Mediu din Cluj pentru lucrările la centură şi că acesta subliniază că acordul de mediu a fost emis în 30 iunie 2005 şi nu a mai fost revizuit în acest interval, deşi această revizuire este necesară "ori de câte ori aparelemente noi, necunoscute la data emiterii".

"De atunci au apărut foarte multe evenimente neprevăzute", spune Jorj.  "Cei de la Agenţia de Mediu nu par să vadă aceste realităţi. Inspectorii de mediu au trecut pe acolo ca urmare a unei sesizări referitoare la depozitarea necorespunzătoare a asfaltului decopertat, au aplicat ceva amenzi, dar probabil din miopie profesională nu au obsertvat masivele depăşiri şi impactul asupra meduilui cauzat de betonul turnat cu sau fără noimă", spune Jorj.

Centura de ocolire a centurii de ocolire, pe o lungime de un kilometru, nu are acord de mediu. "Modificările proiectului, între care şi acesta, nu se regăsesc în acord", mai spune Jorj.

Comenteaza