Urșii de la grădina zoologică din Turda au fost mutați în Mureș

Urșii de la grădina zoologică din Turda au fost mutați în Mureș
Grădina Zoologică din Târgu-Mureș a preluat urșii de la Turda, după ce autoritățile de mediu și cele sanitare veterinare din Cluj au somat administrația locală din municipiul clujean cu privire la condițiile improprii de adăpostire a animalelor.

Cei trei urși de la Turda au ajuns la Târgu-Mureș prin transporturi succesive, potrivit Infoaries.ro. ”Primul exemplar a fost transportat acum trei săptămâni. Ieri și alaltăieri au fost transportate ultimele animale”, a confirmat medicul veterinar Mate Csaba, directorul Grădinii Zoologice de la Turda.

Acesta a precizat că animalele au fost transferate în condițiile în care Garda de Mediu și Direcția Sanitară Veterinară au somat administrația locală. ”Aveam termen până la sfârșitul lunii să rezolvăm situația animalelor”, mai spune Mate.

Grădina Zoologică de la Turda dispune de un spațiu adecvat pentru urși de 1.000 mp, dar care la care lucrările nu au fost încă finalizate. Spațiul de 1.000 mp de la Turda dedicat urșilor putea să fie finalizat cu mici lucrări de finisaje, dar autoritățile locale au evitat acest lucru deoarece primăria se află în proces cu constructorul în trei litigii prin care cere recuperarea unor sume. 

Convenția de finanțare pe care municipalitatea din Turda a semnat-o cu Ministerul Dezvoltării este valabilă până la începutul anului viitor. Administrația locală intenționează însă să ceară prelungirea contractului de finanțare.

Proiectul de modernizare cu o valoare inițială de 7,8 milioane de lei a demarat în 2010. Administrația locală condusă de Tudor Ștefănie a achitat facturi de 8,1 milioane de lei, în condițiile în care lucrările nu au fost finalizate. Ulterior municipalitatea a dat în judecată constructorul și solicită recuperarea banilor.

Comenteaza