Buda laudă varianta aprobată a Legii Lustraţiei: "e încă un succes legislativ al actualei coaliţii majoritare".

Buda laudă varianta aprobată a Legii Lustraţiei:
Preşedintele Comisiei juridice de disciplină şi imunităţi, deputatul clujean Daniel Buda, laudă varianta aprobată a Legii Lustraţiei, despre care spune că este "încă un succes legislativ al actualei coaliţii majoritare".

Buda apreciază că adoptarea Legii Lustraţiei reprezintă "un gest de reparaţie morală care aduce plus de echitate" în ceea ce priveşte ocuparea funcţiilor publice în România. "Adoptarea legii aşează lucrurile pe un făgaş normal şi, în egală măsură, încă o dovadă clară a faptului că actuala coaliţie de guvernământ îşi îndeplineşte obligaţiile asumate în faţa cetăţenilor pe care îi reprezintă", spune el.


Deputatul Daniel Buda îşi exprimă însă "dezamăgirea" faţă de modul cum parlamentarii liberali, iniţiatori ai acestui proiect legislativ, "şi-au abandonat principiile liberale şi au preferat să stea deoparte", respectiv în vacanţa parlamentară. "Probabil de frică să nu îşi strice relaţiile de prietenie cu Dan Voiculescu şi astfel să nu mai beneficieze de canalele media deţinute de mogul pentru a-şi promova aşa numitele politici socialisto-comuniste sau paradoxala politică a „bunului simţ"", opinează Buda.

"Prin acest mod de a se raporta la principiile democraţiei româneşti, actuala Opoziţie şi-a arătat adevărata valoare, adică nepăsarea şi indiferenţa faţă de societatea românească, primordial fiind câştigarea capitalului electoral, apelând inclusiv la abandonarea propriilor proiecte legislative în cel mai josnic mod cu putinţă. Este regretabil că o lege atât de importantă pentru România Europeană de astăzi, a fost votată doar de actuala coaliţie majoritară, în timp ce Opoziţia preferă, în continuare, să fugă de ochii propriilor alegători", a spus Buda într-un comunicat de presă.

Vezi aici detalii despre legea lustraţiei

Comenteaza