News alert Update A căzut primul nume din Guvernul Ciolacu! Scandalul „azilelor groazei” i-a fost fatal

A căzut primul nume din Guvernul Ciolacu! Scandalul „azilelor groazei” i-a fost fatal
| Foto: hotnews.ro

Ministrul Muncii, Marius Budăi, și-a dat demisia din funcţie, în urma scandalului legat de neregulile găsite în azilele din judeţul Ilfov.

UPDATE: Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că a avut de dimineaţă o discuţie cu ministrul Muncii, Marius Budăi.

”M-a anunţat despre decizia de a-şi depune demisia, la finalul acestei şedinţe. Din punctul meu de vedere, e un gest de onoare pentru care îi mulţumesc şi sunt convins că aceasta este reacţia firească a unui decident politic, într-o asemenea criză. Este reacţia firească în oroce democraţie consolidată a Europei”, a afirmat şeful Executivului. 

Știrea inițială: Anunţul ar urma să fie făcut în şedinţa de Guvern care începe la ora 11.00. Potrivit surselor news.ro, ministrul era aşteptat joi să prezinte premierului Marcel Ciolacu raportul privind situaţia din centrele de îngrijire a bătrânilor, în urma scandalului de la azilele din Ilfov. 

Premierul Marcel Ciolacu declara că nu are nicio milă pentru „ticăloşii” care au făcut astfel de lucruri şi că prioritatea va fi verificarea şi reanalizarea autorizaţiilor la toate centrele pentru copii, vârstnici şi persoane cu dizabilităţi. 

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a avut consultări cu reprezentanţii mai multor organizaţii neguvernamentale reprezentative din domeniul asistenţei sociale , pe subiectul condiţiilor oferite în centrele de îngrijire a vârstnicilor şi persoanelor cu handicap. Una dintre organizaţiile reprezentative, Centrul pentru Resurse Juridice, care a a avut un protocol cu Ministerul Muncii în baza căruia putea face controale neanunţate în aceste centre, protocol denunţat unilateral de minister, a refuzat să participe la discuţii. 

Organizaţiile Declic şi Corupţia Ucide au anunţat organizarea unui protest, joi seară, în Piaţa Victoriei, în faţa sediului Guvernului. Sub sloganul „Toţi ştiau: afară cu Budăi şi Firea!”, organizatorii solicită demiterea celor doi miniştri, susţinând că aceştia „au ştiut despre ororile din căminele pentru bătrâni şi au tăcut” şi, „mai mult, au încercat să muşamalizeze totul”.

Comenteaza