Carmen Dan, la Cluj, pentru evaluarea pagubelor: Vom aloca bani din fondul de rezervă

Carmen Dan, la Cluj, pentru evaluarea pagubelor: Vom aloca bani din fondul de rezervă
Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a ajuns, luni seară, la Huedin, în judeţul Cluj, unde furtuna de duminică a desprins părţi din acoperişul spitalului şi bucăţi din acoperişul unei şcoli.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat luni, la Huedin, că Guvernul va aloca din fondul de rezervă bani pentru reabilitarea obiectivelor publice distruse de furtuna de duminică seară, cu referire și la spitalul din oraș, al cărui acoperiș a fost luat de vânt.

Carmen Dan a fost însoțită de prefectul de Cluj, Ioan Aurel Cherecheș, și de șefii ISU, jandarmeriei și IPJ, spitalul din Huedin și o școală din oraș, afectate puternic de furtuna de duminică seară, scrie Agerpres.

''În primă instanță vom evalua obiectivele publice - școlile, spitalele, grădinițele - în așa fel încât să putem avea o estimare până în ședința de guvern de săptămâna aceasta. (...) Dacă ar fi să concluzionez după noaptea de ieri, e că la nivelul ministerului, forțele implicate în gestionarea acestor fenomene extrem de periculoase au comunicat permanent între ele și rezultatul s-a văzut. Evaluăm pagubele în continuare; chiar dacă nu vom avea în prima ședință o estimare, o centralizare totală, eu zic că într-o săptămână, două vom reuși să avem o situație integrală centralizată la nivelul județelor afectate'', a spus Carmen Dan.

Potrivit ISU Cluj, furtuna de duminică a afectat 44 de localități clujene, 5 persoane au fost rănite ușor, dar nu s-au înregistrat decese.

"S-a intervenit pentru degajarea materialelor de construcții (acoperișuri) în 45 cazuri. Au fost avariate 25 autoturisme și au fost deblocate mai multe drumuri ca urmare a arborilor căzuți pe carosabil. Fenomenele meteo periculoase au afectat 44 localități, 5 persoane au fost rănite ușor, nefiind raportate persoane decedate la nivelul județului Cluj'', a informat ISU Cluj.

Comenteaza