CCR a decis scurtarea termenului acordat Guvernului pentru trimiterea listelor electorale

CCR a decis scurtarea termenului acordat Guvernului pentru trimiterea listelor electorale
Şedinţa Curţii Constituţionale s-a încheiat. Termenul dat Guvernului pentru a prezenta listele actualizate permanente cu alegătorii a fost devansată pe 21 august, în loc de 31 august. Decizia privind referendumul din 29 iulie a fost astfel amânată până la 21 august.

Decizia a fost luată într-o şedinţă a Curţii care a durat peste şapte ore. Anterior, CCR dăduse ca termen data de 31 august pentru ca Guvernul să trimită listele electorale permanente.

Curtea Constituţională a României a mai decis, în şedinţa de astăzi, că erata privind listele electorale este legală. Cinci judecători au solicitat invalidarea referendumului. Potrivit unor surse, înainte de a se da această erată către Monitorul Oficial, preşedintele CCR Augustin Zegrean ar fi discutat telefonic cu majoritatea colegilor săi, care au fost de acord cu această rectificare.
Curtea Constituţională a României s-a reunit astăzi pentru a decide în privinţa referendumului. USL a cerut validarea consultării populare fără prag de prezenţă. Potrivit BEC, 46,24% dintre români au votat pe 29 iulie. Numărul voturilor valabil exprimate DA - 87,52% (7.403.836 voturi), NU - 11,15% (943.375 voturi). Voturi nule înregistrate - 1,32% (111.842 voturi).

Citeşte mai mult pe realitatea.net.

Comenteaza