Ce spune fostul premier Cioloş despre viitorul său în politică

Ce spune fostul premier Cioloş despre viitorul său în politică
Dacian Cioloş a vorbit, joi, la Cluj-Napoca despre viitorul său politic. După încheierea mandatului său de premier al României, a fost curtat de USR şi de PNL.

Activitatea sa din perioada următoare se va concentra pe găsirea de soluţii şi de proiecte care să genereze o implicare cât mai mare din partea comunităţii. Fostul prim-ministru consideră că oamenii au făcut bine că au ieşit în stradă în primele luni ale anului pentru că au salvat onoarea României, dar acum societatea trebuie să se concentreze şi pe construirea unor proiecte. 

"La alegeri e important să ai o mobilizare printr-un vehicul politic, care sunt partidele politice, dar până la alegeri cred că prea mult discutăm de formă şi nu discutăm de fond. Toată lumea întreabă acum dacă intră Cioloş în politică sau nu sau în ce partid intră. Nu cred că aceasta este chestiunea esenţială; viitoarele alegeri vor fi în 2019, în 2020. Important este conţinutul şi să nu punem căruţa înaintea boilor, ci să facem lucrurile corect.

Din punctul acesta de vedere voi căuta forma cea mai eficientă pentru că - nu eu personal, o să mă vedeţi mai puţin prezent în media, cu declaraţii - am constatat că prea mult vorbim şi prea puţin facem, iar atunci când vorbim, sunt luate vorbele şi răstălmăcite, sunt întoarse pe toate părţile şi interpretate într-un context imediat, de obiective imediate ale unora sau altora.

Dar împreună cu oamenii cu care am lucrat în trecut, inclusiv în trecutul apropiat, vom încerca şi noi, alături, de alţii să găsim soluţii din care să putem genera idei, proiecte şi viziuni", a afirmat Cioloş. 

Fostul premier a pledat pentru o implicare cât mai activă a populaţiei în societate pentru că, spune el, soluţiile pentru viitor nu trebuie lăsate doar la latitudinea partidelor politice, cărora le este greu să se reformeze şi care sunt închistate.

"Mesajul care a fost dat în noiembrie 2015 rămâne valabil, o parte din societate aşteaptă ca partidele să se reformeze, este partea aceea de societate care îşi doreşte un progres cât mai rapid al României, dar dincolo de asta trebuie să găsim modalităţi prin care cât mai multă lume să poată să se implice în mod democratic, proactiv, în soluţii care să poată fi aplicate apoi de instituţii democratic alese", a mai arătat fostul premier.

Cioloş a participat, joi, la dezbaterea cu tema „Uniunea Europeană post-Brexit şi locul României. De la scenarii la realităţi", organizată de Grupul de Reflecţie şi Analiză Internaţională Citadel al Facultăţii de Studii Europene a Universităţii Babeş-Bolyai.

Comenteaza