Ce trebuie să facă România cu miliardele de euro obținute de la Uniunea Europeană

Ce trebuie să facă România cu miliardele de euro obținute de la Uniunea Europeană

După ce președintele Klaus Iohannis a anunțaț, marți, că România va beneficia de aproape 80 de miliarde de euro pentru proiecte europene, europarlamentarii Corina Crețu și Siegfried Mureșan spun ce ar trebui să se întâmple cu banii obținuți de la Bruxelles.

Europarlamentarul Pro România, Corina Creţu, fost comisar european, spune că banii obţinuţi de România de la Bruxelles reprezintă o „alocare bună”, dar nu ne va ajuta acest succes dacă rata de absorbţie a fondurilor se păstrează tot la 30%.

„80 de miliarde mi se pare că este o alocare bună, dar sper să-i folosim cu rigurozitate şi să-i maximizăm implementarea acestora. Putem vorbi în 5-7 ani şi să vedem că din păcate am putea fi în situaţia actuală cu rata de absorbţie de 30 la sută şi cu ce ne-ar ajuta acest succes dacă nu putem implementa”, a declarat pentru Mediafax, Corina Creţu.

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan spune că trebuie notificată Comisia Europeană pentru a primi aprobare pentru planul României de relansare economică, relatează Mediafax.

„Va fi nevoie de o procedură tehnică, oficială, de a notifica Comisia Europeană să spunem exact cum dorim să folosim aceşti bani. Nu trebuie să ne modificăm planul de relansare sub nicio formă. El este foarte bun. Va trebui doar să-l traducem în termeni tehnici Comisiei Europene, să-l trimitem la Comisia Europeană şi să primim aprobare”, a menţionat Siegfried Mureşan.

Comenteaza