Ceartă în coaliția de guvernare. Ministrul Sănătății acuză Guvernul Orban că a trucat datele pandemiei înainte de alegeri

Ceartă în coaliția de guvernare. Ministrul Sănătății acuză Guvernul Orban că a trucat datele pandemiei înainte de alegeri
| Foto: digi24.ro

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, şi fostul ministru al Muncii, din Guvernul Ludovic Orban, deputatul Violeta Alexandru, se ceartă pe cifrele pandemiei, pe credibilitate şi modul în care „s-au pierdut” zile pentru a se putea organiza alegeri.

„La ce tensiune e în Bucureşti de câteva zile de când a crescut numărul cazurilor de Covid, contează mult câtă credibilitate are persoana care face declaraţii şi, binenţeles, ce declară. Oricum, în Bucureşti se declară multe. Recunosc că selectez deja, ascult oamenii în care am încredere pentru că mă uit la experienţa lor.

Afirmaţii oficiale/politice gen – nu am încredere în cifre/cifrele sunt altele, s-ar putea să evolueze lucrurile aşa sau invers (fără să se indice argumentele), eu o să fac cum vreau ca să arăt că pot - nu doar că nu ajută, dar sporesc îngrijorarea.

Un oraş atât de îngrijorat este un oraş căruia îi scade randamentul. Spun asta pentru că răspund zilnic la telefon/mesaje, mai ales oamenilor fără funcţii, oameni care nu au de ce să se ferească, ei îmi spun exact ceea ce simt. Sincer, este cel mai mare câştig al meu de când am decis să mă implic în viaţa politică”, a scris pe Facebook Violeta Alexandru, potrivit Mediafax.

Unul dintre comentariile postării lui Alexandru îi aparţine actualului ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, care spune că „felul inovativ în care a fost calculată incidenţa înainte de alegeri mi-a ridicat câteva semne de întrebare”.

„Dragă Violetă, avem nevoie să construim încredere şi vom reuşi doar dacă spunem mereu adevărul. Felul <inovativ> în care a fost calculată incidenţa înainte de alegeri mi-a ridicat câteva semne de întrebare. Din calcul au fost eliminate cifrele din focare - nicăieri în Europa nu s-a mai procedat aşa. Din calculul incidenţei la 14 zile au fost <pierdute> vreo două zile”, scrie, în replică, Vlad Voiculescu.

El apreciază că acestea sunt „artificiile” de anul trecut pe care le-a descoperit „cu surprindere şi mai mult decât atât” şi că „ne furăm căciula singuri”. „Până să vorbim despre cum comunicăm, ceea ce comunicăm ar trebui să fie cât mai aproape de adevăr. Contează, mai ales în situaţii de genul asta. Altfel de furăm singuri căciulă minţindu-ne frumos. Bănuiesc că nu ştiai despre <inovaţiile> de mai sus. Asta poate îţi lămureşte de ce am spus zilele trecute că <cifrele sunt altele>”, încheie ministrul Sănătăţii.

Voiculescu a declarat, duminică seară, că nu poate fi exclusă carantinarea Bucureştiului, pentru că numărul de infectări creşte foarte repede. Vlad Voiculescu (USR PLUS) şi Violeta Alexandru (PNL) au fost aliaţi la alegerile locale din septembrie 2020, în calitate de şefi ai organizaţiilor din Bucureşti şi susţinători ai primarului general Nicuşor Dan.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza