Cine ar putea fi noul ministru al Muncii! Dorința premierului Ciolacu

Cine ar putea fi noul ministru al Muncii! Dorința premierului Ciolacu

După demisia lui Marius Budăi, noul ministru al Muncii ar urma să fie stabilit săptămâna viitoare. Vicepremierul Marian Neacşu va asigura interimatul funcţiei, au precizat surse din Guvern.

Social-democraţii ar urma să discute săptămâna viitoare, în forul de conducere, despre înlocuitorul lui Marius Budăi la şefia Ministerului Muncii.

Premierul Marcel Ciolacu şi-ar dori, potrivit unor surse, un specialist în domeniu pentru acest portofoliu, pentru că instituţia va trebui să finalizeze în perioada următoare proiecte importante precum legea pensiilor şi legea salarizării.

Astfel, printre variantele vehiculate este cea a preşedintei comisiei de administraţie publică din Camera Deputaţilor, Simona Oprescu Bucura, dar şi o specialistă din interiorul Ministerului Muncii, precum şi o specialistă pe legea pensiilor, din Vaslui, scrie news.ro.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, şi-a dat joi demisia din funcţie, în urma scandalului legat de neregulile găsite în azilele din judeţul Ilfov. Acesta şi-a depus demisia la Cancelaria premierului.

Premierul Marcel Ciolacu a spus în şedinţa de Guvern că ministrul Budăi l-a anunţat despre decizia de a-şi depune demisia, la finalul acestei şedinţe a Executivului. ”Din punctul meu de vedere, e un gest de onoare”, a spus premierul, el arătând că este reacţia firească a unui decident politic, într-o asemenea criză şi în orice democraţie consolidată a Europei.

Comenteaza