Cine și de ce nu l-ar dori pe Rareș Bogdan la conducerea Guvernului?

Cine și de ce nu l-ar dori pe Rareș Bogdan la conducerea Guvernului?
| Foto: Mediafax_Foto-Alexandru_Dobre

Una dintre variantele de premier care ar putea ajunge pe masa lui Iohannis este Rareș Bogdan, care, însă, nu este vehiculată pe scena politică. Rareș Bogdan a jucat un rol esențial în numirea lui Orban în funcția de premier și în câștigarea de către Iohannis al celui de-al doilea mandat de președinte al României, dar cineva nu îl vrea la conducerea Guvernului. 

Europarlamentarul a fost o apariție constantă pe micile ecrane, cu precădere la Realitatea, dar și în mijlocul oamenilor, respectiv în campania electorală când „a luat țara la pas”, mergând în orașele importante ale României. De-a lungul timpului, Rareș Bogdan, asemenea lui Eduard Hellvig, șeful SRI, și-a păstrat și demonstrat loialitatea față de Klaus Iohannis, scrie Gandul.ro

Prin urmare, apar semne de întrebare: De ce europarlamentarul nu apare pe listele partidului pentru funcții „de vârf”? Numele lui Rareş Bogdan a fost vehiculat cel mult pentru funcția de ministru al Internelor, funcţie pe care, de fapt, nu prea ar dori-o.

Se pare, că nu Klaus Iohannis ar fi cel care nu l-ar vrea pe Rareș Bogdan la conducerea Guvernului, ci Ludovic Orban, care vrea să dețină în continuare monopolul puterii în interiorul partidului, dar nu numai. Dacă se merge pe „drumul” dorit de Orban s-ar putea ajunge la sfârșitul PNL, mai ales într-o alianță în care USR-PLUS se menține tare pe poziții.

Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, a anunţat după alegerile prlamentare, că noul Parlament şi noul Guvern vor fi instalate până la Crăciun, iar în privinţa premierului, Bogdan spunea la acea vreme că nu îşi doreşte această funcţie şi că îşi vede „lungul nasului”.

Comenteaza