Cioloș, la Cluj: "Dragnea are halucinații cu tentative de asasinat închipuite"

Cioloș, la Cluj: "Dragnea are halucinații cu tentative de asasinat închipuite"
Liviu Dragnea | Foto: stirileprotv.ro

Fostul premier Dacian Cioloș susține că știrea tentativei de asasinare a liderului PSD, Liviu Dragnea, este un subiect menit să distragă atenția de la abuzurile comise de instituțiile statului la protestul Diasporei din 10 august.

Președintele partidului Mișcarea România Împreună, Dacian Cioloș, a declarat joi, într-o conferință de presă susținută la Cluj, că declarațiile liderului PSD, Liviu Dragnea, legate de tentativa de asasinare sunt menite să distragă atenția de la adevăratele probleme care îi apasă pe români în momentul de față.

"În această săptămână, am văzut manipulări menite să deturneze atenția de la adevăratele întrebări la care românii așteaptă răspunsuri. Nu s-a vorbit în guvern și în PSD despre cele peste 500 de victime ale reprimărilor violente de la protestul din 10 august, în schimb se vorbește despre victimizarea lui Liviu Dragnea, care are tentative de asasinat închipuite, de care nicio instituție acreditată a statului nu știe. Inventează tot felul de consiparații care au loc în România, se pare fără știrea nici unei instituții, nici măcar a celor subordonate guvernului. În schimb, avem scuze timide, fără să avem explicații clare legat de ceea ce s-a întâmplat în seara zilei de 10 august, motivele pentru care au fost acele reprimări agresive din partea jandarmeriei", a declarat Cioloș.

Fostul prim-ministru critică dur actualul guvern și acțiunile premierului Viorica Dăncilă.

"Primul ministru, în loc să iasă public și să explice românilor ce s-a întâmplat în 10 august, scrie scrisori Comisiei Europene în care încearcă să justifice represiunea agresivă, avansând ideea unei tentative de lovitură de stat. Avem în continuare un guvern și o putere politică iresponsabilă, care în loc să vorbească de temele care afectează cu adevărat românii, inventează subiecte, au halucinații cu tot felul de conspirații", a adăugat liderul Mișcării România Împreună.

Dacian Cioloș declară că nu se așteptă ca premierul să facă pasul spre demisie de unul singur, ci mai degrabă sub presiunea colegilor de partid.

"Am trimis premierului o scrisoare deschisă prin care am cerut să demisioneze de urgență, dar din păcate nu mă aștept de la doamna Dăncilă să facă acest pas curajos. Mă aștept, din partea celor din PSD, să își dea seama că aici nu e vorba de partid, ci de responsabilitatea pe care o au față de cei care i-au votat, vizavi de care au obligația să furnizeze un guvern capabil să conducă România", a precizat Cioloş.

Acesta a anunţat că a depus un denunț împotriva ministrului de Interne, Carmen Dan, și a prefectului Capitalei, Speranța Cliseru, pentru modul în care a fost gestionat protestul Diasporei. De asemenea, fostul premier se declară încrezător în Justiție, care își va face treaba, "dacă este lăsată".

"În urmă cu o săptămână am depus un denunț la Procuratură împotriva Ministrului de Interne și a Prefectului Capitalei. În continuare, cele 2 autorități încearcă să se eschiveze de la responsabilitatea pe care o au. Eu sper ca justiția să clarifice lucrurile cât mai repede și să nu mai așteptăm 30 de ani, ca și după Mineriade, ca să aflăm exact ceea ce s-a întâmplat. Am încredere că justiția, dacă e lăsată să își facă treaba, va clarifica aceste lucruri", a spus liderul Mișcării România Împreună.

Fostul premier consideră că informarea publică asupra substanțelor folosite asupra mulțimii din Piața Victoriei din 10 august nu reprezintă o paranoie nejustificată, ci este o informație la care manifestanții au dreptul să o cunoască: "Am cerut Jandarmeriei și Prefecturii ordinele care au dus la acea acțiune brutală și care au fost substanțele pe care protestatarii le-au inhalat. Nu este vorba de nicio conspirație, ci pur și simplu de dorința de a afla adevărul, tot adevărul. Vom insista cu aceste solicitări și nu vom permite ca aceste subiecte să fie deturnate de tot felul de închpuiri", a conchis Cioloș.

Comenteaza