Video Cioloș, la Cluj: "Vom avea candidat la locale în toate orașele mari. Unde e nevoie, construim parteneriate și cu PNL"

Cioloș, la Cluj: "Vom avea candidat la locale în toate orașele mari. Unde e nevoie, construim parteneriate și cu PNL"
| Foto: Diana Cîmpean

Președintele PLUS, Dacian Cioloș a declarat, la Cluj, că Alianța își propune să aibă candidați proprii la alegerile locale de anul viitor, dar se are în vedere și colaborarea cu PNL, "acolo unde este nevoie".

PLUS dorește selectarea candidaților Alianței pentru alegerile locale până la finalul lunii februarie, prin înțelegeri amiabile.

"Vrem să propunem colegilor noștri din USR să finalizăm până la sfârșitul lunii februarie, cel târziu, selecția candidaților unici pentru alegerile locale și să propunem ca acest lucru să se facă, în primul rând, prin înțelegeri amiabile la nivel local, între structurile de conducere ale celor două partide.

Acolo unde este nevoie, chiar cu medierea structurii centrale de conducere a Alianței, iar acolo unde nu va fi posibilă o înțelegere amiabilă, să identificăm candidații pe criterii meritocratice, în primul rând, pornind de la votul și susținerea membrilor celor două partide la nivel local", a spus Cioloș, într-o conferință de presă susținută la Cluj, după întâlnirea Consiliului Național PLUS.

Mai mult, liderul PLUS a afirmat că se ia în calcul și colaborarea la nivel local cu Partidul Național Liberal, spunând însă că la nivelul municipiului Cluj-Napoca nu a fost încă luată o decizie în acest sens.

"Foarte probabil, în următoarele săptămâni, în următoarele luni, vom fi în situația de a începe discuții inclusiv cu colegii de la PNL cu care, în anumite locuri din țară, pentru alegerile locale, putem avea colaborare. Vom avea candidat în toate orașele mari. Avem o viziune și pentru Cluj, dar toate la rândul lor.

Vrem să construim, acolo unde e nevoie, parteneriate și cu PNL, nu am luat decizii în acest sens și nu știu care va fi situația la Cluj. Obiectivul nostru este să pregătim candidați în toate orașele mari, cu un program politic, ca să arătăm locuitorilor ce vrem noi, în fiecare oraș", a adăugat Dacian Cioloș.

Comenteaza