Cîțu promite noi relaxări de la 1 iunie, chiar dacă pragul de 5 milioane de vaccinați nu va fi atins

Cîțu promite noi relaxări de la 1 iunie, chiar dacă pragul de 5 milioane de vaccinați nu va fi atins

Premierul Florin Cîţu a afirmat, miercuri, că la 1 iunie se vor fi relaxate noi măsuri luate în pandemie, chiar dacă pragul de 5 milioane de persoane vaccinate împotriva COVID-19 nu va fi atins.

”Putem să atingem cinci milioane, dar nu acesta este obiectivul. Obiectivul este să depăşim pandemia şi nu se poate decât prin vaccinare”, a declarat Florin Cîţu, miercuri, după şedinţa de Guvern, întrebat dacă va fi atins pragul de 5 milioane de persoane vaccinate la 1 iunie.

Potrivit News.ro, premierul a adăugat că ”românii au înţeles mesajul şi se vor vaccina, în primul rând pentru sănătatea lor”. Întrebat dacă vor exista măsuri de relaxare, chiar dacă pragul nu va fi atins, Cîţu a precizat: ”La 1 iunie vor exista relaxări”.

Preşedintele Klaus Iohannis a precizat recent, într-o declaraţie de presă, că măsurile de relaxare depind de vaccinare, anunţând 5 milioane de persoane vaccinate la 1 iunie, 6 milioane la 1 iulie şi 7 milioane la 1 august. Conform CNCAV, România a depășit marți după-amiază pragul de 4.000.000 de persoane vaccinate.

Comenteaza