Cîțu promite relaxări din 1 iunie "pentru toţi românii, indiferent de zonă"

Cîțu promite relaxări din 1 iunie "pentru toţi românii, indiferent de zonă"

Premierul Florin Cîţu a declarat marți că actuala campanie de vaccinare anti-COVID este de succes și că din 1 iunie vor exista relaxări pentru toţi românii, indiferent de zona în care sunt.

Florin Cîțu a afirmat marţi, la Satu Mare, că "această campanie de vaccinare, este singurul element nou care explică evoluţia ratei de infectare din România, ceea ce înseamnă că şi presiunea pe spitale a scăzut, că suntem mai aproape de a reveni la normalitate".

Întrebat despre eventualele relaxări zonale, premierul a spus că se discută mai multe scenarii, dar că vor exista relaxări "pentru toţi românii, indiferent de zonă". "Încă nu am vorbit despre cum se vor lua aceste relaxări și cum vor fi implementate. Discutăm mai multe scenarii pe care le avem pe masă. Ceea ce este important de înţeles pentru toţi românii este că de la 1 iunie vor exista relaxări pentru toţi românii, indiferent de zona în care se află", a afirmat Cîțu.

Premierul a spus că "nu avem nicio scuză" pentru a atinge ținta de imunizare propusă până la începutul lunii iunie.

"Avem dozele necesare şi nu avem nicio scuză să nu atingem ţinta pe care ne-am propus-o la 1 iunie pentru a ne relaxa sau a face un pas important către relaxare. Pandemia va trece, contează acum să pregătim resursele pentru ceea ce urmează", a spus Cîțu.

Comenteaza