Cîțu: Vrem să revenim la normal de la 1 iunie/ Am putea avea 10 milioane de vaccinați la sfârșitul lunii iulie

Cîțu: Vrem să revenim la normal de la 1 iunie/ Am putea avea 10 milioane de vaccinați la sfârșitul lunii iulie

Premierul Florin Cîțu a declarat luni că România va avea suficiente doze de vaccin pentru ca la finalul lunii iulie să fie vaccinate zece milioane de persoane vaccinate anti-COVID-19 și că de la 1 iunie "vrem să revenim la normalitate".

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

"Astăzi voi anunţa constituirea unui comitet interministerial, sub coordonarea premierului, care să asigure, de la 1 iunie, revenirea la normalitate a României. Vom începe, de fapt, acesta este primul jalon, primul pas, prima bornă pe care o punem pentru revenirea la normalitate", a declarat Florin Cîţu, luni, într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria.

Referindu-se la campania de vaccinare anti-COVIDpremierul a spus că sunt două luni foarte importante aprilie şi mai, estimând că la finalul lunii mai ar însemna să avem, într-un scenariu mai pesimist, 5 milioane de persoane vaccinate şi într-un scenariu mai optimist 6,3 milioane. 

"Sunt două luni foarte importante pentru noi – aprilie şi mai  -pentru că în aceste două luni vom avea aproape 8,3 milioane de doze de vaccin care intră în România. La finalul lunii mai ar însemna să avem, într-un scenariu mai pesimist,, 5 milioane de persoane vaccinate şi într-un scenariu mai optimist 6,3 milioane", a afirmat premierul.

"Aşa cum arată lucrurile, şi m-am asigurat că avem dozele necesare pentru vaccin, dar vom avea la sfârşitul lunii iulie 10 milioane de doze de vaccin. E important ca toată lumea să vrea să se vaccineze. Întâi trebuie să ne programăm şi apoi vom putea să vorbim de 10 milioane persoane vaccinate la sfârşitul lunii iulie, ceea ce clar arată 70% de persoane adulte şi putem vorbi despre redeschiderea economiei aproape în totalitate", a subliniat Cîţu.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza