Clujeanul din fruntea Secretariatului General al Guvernului, vizită de lucru importantă la Bruxelles! A discutat despre banii din PNRR

Clujeanul din fruntea Secretariatului General al Guvernului, vizită de lucru importantă la Bruxelles! A discutat despre banii din PNRR
| Foto: Facebook.com/Mircea Abrudean

Clujeanul Mircea Abrudean, secretarul general al Guvernului, a efectuat o vizită de lucru la Bruxelles, în perioada 7-8 noiembrie 2023, în contextul implementării Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și al pregătirii transmiterii, către Comisia Europeană, a cererii de plată numărul 3.

Cu ocazia acestei vizite, secretarul general al Guvernului a avut o serie de întrevederi cu reprezentanții Comisiei Europene pentru a discuta aspecte importante referitoare la Reformele cu Jaloanele și Țintele aferente, asumate de către Secretariatul General al Guvernului (SGG) prin PNRR.

Potrivit reprezentanților SGG, o atenție deosebită a fost acordată Jalonului  439 – îmbunătățirea cadrului procedural de implementare a principiilor guvernanței corporative în cadrul întreprinderilor de stat și Jalonului 440 – îmbunătățirea cadrului procedural de implementare a principiilor guvernanței corporative în cadrul întreprinderilor de stat – operaționalizarea grupului operativ din cadrul centrului Guvernului pentru coordonarea și monitorizarea politicilor de guvernanță corporativă. Acestea reprezintă a componentă importantă a reformei întreprinderilor publice.

Obiectivul întâlnirilor a fost acela de a clarifica unele aspecte tehnice în vederea constatării îndeplinirii Jaloanelor asumate și aprobării  cererii de plată numărul 3.

Totodată, în marja vizitei, a avut loc o întrevedere cu directorul general DG Reform, Mario Nava. DG Reform este responsabilă de gestionarea Instrumentului pentru Sprijin Tehnic al Comisiei Europene, prin care se acordă finanțare proiectelor prioritare depuse de autoritățile naționale ale statelor membre.

Discuțiile dintre Mircea Abrudean și Mario Nava s-au concentrat pe propunerile de proiecte pentru anul 2024, depuse, spre finanțare, de autoritățile române, locale și centrale, prin intermediul Instrumentului pentru Sprijin Tehnic. Propunerile de proiecte au fost transmise la data de 31 octombrie 2023, spre evaluarea DG Reform, de către SGG, în calitate de Autoritate de Coordonare la nivel național.

Comenteaza