CLUJUL, PREDAT UDMR-ULUI! Planul a reuşit. Va scrie "Kolozsvar" la intrarea în Cluj-Napoca

CLUJUL, PREDAT UDMR-ULUI! Planul a reuşit. Va scrie
UDMR a reuşit să includă în protocolul semnat cu PNL montarea de plăcuţe trilingve - română, maghiară, germană - la intrările în localităţile în care cele două formaţiuni au majoritate în consiliul local. Este vorba despre 13 localităţi, între care municipiile Cluj-Napoca, Câmpia Turzii, Huedin sau comuna Floreşti.

Plăcuţele vor fi amplaste "indiferent de ponderea minorităţilor în localităţile respective", a punctat președintele UDMR Cluj, Csoma Botond.

Protocolul a fost semnat de preşedinţii celor două formaţiuni politice, Marius Nicoară şi Daniel Buda din partea PNL, respectiv Csoma Botond din partea UDMR.

Protocolul nu prevede un termen pentru montarea acestor plăcuţe, proaspăt realesul viceprimar Anna Horvath explicând că stipularea unui termen exact ar putea fi interpretat drept un semn de neîncredere între parteneri.

Liderul UDMR Cluj a mai precizat că o înţelegere similiară există şi cu PSD Cluj pentru localităţile unde uniunea va participa la majorităţi alături de social democraţi, fără însă să fie semnat un protocol în acest sens.

Comenteaza