Comisiile reunite de buget-finanțe au aprobat bugetele a 13 instituții

Comisiile reunite de buget-finanțe au aprobat bugetele a 13 instituții
Comisiile reunite de buget-finante au aprobat miercuri bugetele pentru 13 institutii, printre care Administratia Prezidentiala, Senatul Romaniei si Camera Deputatilor.

Astfel, au fost aprobate bugetele pentru Administratia Prezidentiala, Senatul Romaniei, Camera Deputatilor, Curtea de Conturi, Oficiul National de Prevenire si Combaterea Spalarii Banilor, Inalta Curte de Casatie si Justitie, Curtea Constitutionala, Consiliul Legislativ, Consiliul Concurentei, Avocatul Poporului, Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii, Consiliul National al Audiovizualului si Secretariatul General al Guvernului, potrivit Hotnews.

Comisiile parlamentare au inceput marti dezbaterile asupra bugetului de stat pe 2018, votul final fiind programat intr-o sedinta comuna a Legislativului, in 21 decembrie.

Incepand de miercuri si pana sambata sunt programate dezbateri pe amendamente pentru redactarea raportului in cadrul comisiilor de buget.

Guvernul a adoptat in sedinta de saptamana trecuta proiectul de buget pe 2018, in care sanatatea, educatia si investitiile sunt anuntate ca domenii prioritare.

Cabinetul Tudose estimeaza o crestere a Produsului Intern Brut (PIB) de 5,5% anul viitor, pana la 907,85 miliarde lei (196 miliarde euro), potrivit proiectului de buget pentru anul viitor, ritm in scadere fata de estimarea Comisiei Nationale de Prognoza (CNP) pentru acest an, de 6,1%.

 

Etichete
Comenteaza