Video Cum a comentat eurodeputatul clujean Daniel Buda gestul lui Viktor Orban: „Un zănatec”

Cum a comentat eurodeputatul clujean Daniel Buda gestul lui Viktor Orban: „Un zănatec”
| Foto: ebihoreanul.ro

Prim-ministrul Ungariei Viktor Orban s-a afișat la ultimul meci al naționalei maghiare cu un fular pe care era imprimată harta Ungariei Mari, din care face parte și o bucată din Transilvania.

Europarlamentarul Daniel Buda a condamnat, la ZIUA LIVE, (VIDEO la finalul articolului) gestul premierului Ungariei, care vine într-o perioadă delicată, mai ales în contextul războiului din Ucraina.

Este un zănatec, ce pot să spun. În momentul în care vedem că lumea fierbe și în afinitatea Ungariei fierb anumite națiuni, mai avem și acest război din Ucraina, să vii cu astfel de abordare cum a venit Viktor Orban mi se pare cel puțin lipsit de maturitate și înțelepciune politică.

Mi se pare în același timp ca fiind copilul acela care se dorește a fi teribil, dar defapt este prostănacul clasei dacă îmi dați voie să mă exprim așa. La acest nivel nu-ți poți permite să ai astfel de abordări, să vii cu astfel de steaguri care se duc în istorie și să-l fluturi în ocazii publice.

Ministerul de Externe din România a luat poziție legat de această chestiune. Să știți că este o întreagă dezbatere în Parlamentul European referitor la ceea ce înseamnă felul în care se poziționează Ungaria pe diverse paliere vizavi de UE. Din păcate, au de suferit cetățenii din Ungaria”, a declarat, la ZIUA LIVE, Daniel Buda.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis, luni, după ce a apărut fotografia cu premierul ungar Viktor Orban purtând un fular cu harta Ungariei Mari, care include și o parte din Transilvania, că  „orice manifestare de tip revizionist, indiferent de forma pe care o îmbracă, este inacceptabilă”. MAE a transmis mesajul ambasadorului Ungariei la București.

Comenteaza