Cum a pierdut UDMR Prefectura Cluj în fața PNL. Botond: „Chiar am fost surprins” / Buda: „Era normal să revină la noi”

Cum a pierdut UDMR Prefectura Cluj în fața PNL. Botond: „Chiar am fost surprins” / Buda: „Era normal să revină la noi”

Mai puțin de un an a rezistat avocatul Tasnádi István Szilárd, de la UDMR, în funcția de prefect al Clujului. Intrarea PSD la guvernare a adus noi schimbări la acest nivel, unde numirile sunt făcute politic.

Partidele din coaliţie au finalizat, luni seară, discuţiile referitoare la împărţirea posturilor de prefect şi au convenit că PSD va avea 20, PNL 17 şi UDMR 4. Prefectura Cluj a fost printre cele mai disputate, iar în cele din urmă a revenit liberalilor.

ZIUA de CLUJ i-a contactat pe liderii clujeni ai UDMR, PNL și PSD, pentru a afla cum s-a ajuns la această decizie și cum este văzută din interiorul organizațiilor județene.

Președintele UDMR Cluj, deputatul Csoma Botond, nu a părut foarte încântat de pierderea șefiei Prefecturii și a explicat cum s-a ajuns la această decizie. „Noi am vrut să păstrăm funcția de prefect al Clujului. Cred că domnul Tasnadi și-a făcut bine treaba, dar până la urmă s-a ajuns la acest rezultat. Punctul de plecare a fost ca toate partidele să aibă funcția de prefect acolo unde au și președinția Consiliului Județean, cu unele excepții.

La sfârșitul săptămânii trecute am avut semnale și discuții că județul Cluj va fi o excepție în aces sens și va rămâne la noi. Liberalii au spus că au fost și ei mulțumiți de activitatea prefectului. Duminică părea că așa rămâne, dar luni s-a schimbat această situație. Chiar am fost surprins de această decizie”, a declarat, pentru ZIUA de Cluj, Csoma Botond.

Liderul PNL Cluj, europarlamentarul Daniel Buda, a afirmat că actualul prefect de la UDMR și-a făcut bine treaba, dar, în același timp, consideră că era normal ca funcția să revină liberalilor.

N-aș intra în mecanismele interne de luare a deciziilor. Era normal să revină la PNL, pentru că suntem o organizație performantă, am livrat rezultate bune de-a lungul timpului. Cred că această repunere în situația anterioară este o chestiune normală și firească. În același timp, prefectul Tasnadi și-a făcut bine treaba, este un om cinstit și corect. Sunt absolut convins că la Cluj lucrurile vor merge foarte bine și pe mai departe, indiferent care vor fi opțiunile de lucru cu unii sau cu alții.

Referitor la cine ar putea ocupa funcția de prefect, vă spun că n-am luat încă o decizie în interiorul partidului. Totuși, vă asigur că Partidul Național Liberal are resursele umane care sunt în măsură să facă față la această funcție politică și să genereze echilibru și stabilitate la nivelul județului Cluj”, ne-a declarat Buda.

Cine ar putea fi noul prefect și subprefecții

În ceea ce privește numele noului prefect, pe lista liberalilor clujeni se află șeful Direcției de Dezvoltare Locală din Primăria Cluj-Napoca, Ovidiu Cîmpean și actualul subprefect Irina Munteanu. Totodată, un alt nume vehiculat este și cel al Mariei Forna, consilier județean și lider al organizației de tineret a PNL Cluj.

Totodată, Csoma Botond a confirmat că actualul prefect Tasnádi István Szilárd va ocupa funcția de subprefect. Cea de-a doua revine social-decmoraților, iar liderul interimar al PSD Cluj, Alexandru Cordoș, pare că este favorit să o ocupe.

Comenteaza