Video Cum vede Maria Forna „super anul” electoral 2024. Care va fi strategia PNL Cluj și ce partide sunt adversare

Cum vede Maria Forna „super anul” electoral 2024. Care va fi strategia PNL Cluj și ce partide sunt adversare
| Foto: Facebook.com/Maria Forna

Anul 2024 este foarte important pentru România din punct de vedere politic. Este pentru prima dată când vor fi organizate toate cele 4 rânduri de alegeri: europarlamentare, locale, parlamentare, dar și cele pentru desemnarea președintelui țării.

Președintele ATOP Cluj, Maria Forna, care este și consilier județean al PNL Cluj, a făcut, la ZIUA LIVE, „radiografia” anului electoral 2024.

Suntem pregătiți pentru acest an electoral. Noi, practic, suntem în campanie electorală din 2020. Cartea noastră de vizită sunt realizările. Faptul că lucrăm în echipă ca și instituții, faptul că realizăm proiecte mai mici sau mai mari, că utilizăm într-un mod inteligent bugetul județean, dar și fondurile europene, cred că aceste lucruri contează foarte mult în ochii cetățenilor. La fel de mult contează că viața politică și administrativă a județului nostru este destul de liniștită. Nu suntem măcinați de scandaluri sau de dezbateri inutile. Ieșim în față doar când avem ceva de spus.

S-a luat decizia ca PNL să candideze singur la toate alegerile din acest an. Cu alte cuvinte, toate celelalte partide sunt adversarele PNL. Strategia partidului va fi de a face o campanie pozitivă, de a scoate în evidență ce am realizat noi pe plan local, județean, național, respectiv european. În niciun caz nu vom intra în jocul unor partide de a alimenta spațiul public cu circ, dezbinare socială, etc.

„La acest moment, AUR este un partid destul de agresiv și, din păcate, cotat destul de bine în sondajele de opinie. Este un lucru îngrijorător. Vedem, inclusiv la nivel european, că extremismul și euroscepticismul sunt niște fenomene în vogă. Aș mai dori să spun că acest partid este fantomatic. Nu știi, în afară de George Simion, ce alte voci pot fi identificate. Politica se face prin fapte, nu doar cu telefonul și social-media. Din păcate, Simion nu se poate lăuda cu absolut nimic”, a spus, la ZIUA LIVE, Maria Forna.

Liberala a vorbit și despre subiectul comasării alegerilor, care naște opinii diferite în coaliția de guvernare PSD-PNL.

„În opinia mea, este nevoie de o comasare alegerilor. Formula ideală normal că nu există. Trebuie ținut cont și de aspectul financiar în vederea organizării a patru rânduri de alegeri. De asemenea, cred că pentru cetățean ar fi o mai mare pricepere a fenomenului de alegeri dacă acestea ar fi comasate. Nu contează neapărat ordinea, ci faptul că cetățeanul nu ar trebui să meargă de 5 ori la vot, ci doar de 3 sau 4 ori”, a afirmat Forna.

Comenteaza