Video Cum vede Radu Moisin criza energiei: „Am o stare de anxietate” / Ce facturi plătește deputatul clujean

Cum vede Radu Moisin criza energiei: „Am o stare de anxietate” /  Ce facturi plătește deputatul clujean
| Foto: Facebook.com/RaduMarinMoisin

Prețurile uriașe ale facturilor la gaze și energie au băgat spaima în români. Nici deputatul PNL Cluj Radu Moisin nu a scăpat de scumpirile anunțate de către furnizori în ultimele luni.

Parlamentarul clujean a vorbit, la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului), despre subiectul poate cel mai intens dezbătut de către români în ultima perioadă. Evident, dacă excludem din ecuație vaccinarea anti-COVID.

Întrebat ce facturi a primit la gaze și energie pe ultima lună, Moisin a afirmat că acestea nu i-au venit încă, iar acest lucru îi creează o stare de anxietate.

„Eu am contract în care la ambele servicii de utilități trebuie să fac autocitirea indexului în fiecare lună. Am făcut la mijlocul lunii, dar n-am primit încă facturile aferente. Ar fi trebuit să ajungă până acum. Dar pot estima cât o să-mi vină. Eu aveam contract pe aproximativ  0,68 bani pe kW/oră la energie electrică. Am primit o notificare de la actualul furnizor că s-a dublat tariful de la 1 ianuarie, dar cu plafonarea în vigoare, ar crește cu aproximativ 50%.

Deci, mă aștept să crească de la 300 la 500 de lei aproximativ. La gaze este o situație similară și acolo am primit o notificare de dublare. Acolo mă aștept ca de la 700 de lei să depășească chiar 1.000 de lei. În schimb, de luna viitoare vor scădea aceste facturi pentru că până la 1 aprilie plafonarea la energie electrică s-a îmbunătățit. La fel și la gaze”, a declarat, la ZIUA LIVE, Radu Moisin.

Deputatul liberal a mai spus că a auzit de unități comerciale din Cluj care au primit pe luna decembrie facturi la energie și gaze în total de 60.000 de euro.

„Și aici nu vorbim de fabrici sau ferme care consumă foarte multă energie. Din fericire, ultima ordonanță de urgență include toți acești consumatori non-casnici. Până la 1 aprilie soluții pe termen scurt s-au găsit, cel puțin din punct de vedere legislativ. Asta cel puțin în practică, pentru că mulți furnizori ignoră legislația în vigoare a dus la aplicarea de amenzi a acestora mai mult simbolică la ce cifră de afaceri au. Ultima ordonanță de urgență a crescut amenzile. Asta ar trebui să-i îndemne să aplice legea și să fie mai responsabili”, a explicat Moisin.

Comenteaza