Dacian Cioloş, în "mocirla" TV: "Nu critica, minciuna mă deranjează!"

Dacian Cioloş, în
Premierul a explicat ce a vrut să spună prin declaraţia "nu poți să-ți faci meseria corect dacă nu ai curajul să și cobori câteodată în mocirlă".

Premierul Dacian Cioloș a declarat, marți seară, că îi respectă pe toți telespectatorii Antenei 3 și că nu la ei s-a referit atunci când a vorbit despre a te coborî în mocirlă pentru a îți face treaba.

"Nu a fost niciun moment referirea mea la telespectatorii dumneavoastră față de care am respect, de asta am fost la dumneavoastră în emisiune și de asta sunt aici. Și aici vreau să fie lucrurile foarte clare: respect pe toți cetățenii din țara asta. Îi respect pe toți cei care se uită la dumneavoastră și de asta am venit aici. Dincolo de asta, trebuie să recunoaștem cu datele pe masă... pentru că au fost mai multe situații - încă o dată fără să comentez politica editorială a postului dumneavoastră - au fost mai multe situații în care s-au spus neadevăruri legate de mine, ca prim ministru, de guvernul meu. S-au spus minciuni care au fost repetate și pe care nu am avut ocazia atunci să le corectăm", a spus Cioloș, la Antena 3.

Întrebat dacă este deranjat de criticile care i se aduc, Cioloș a replicat: "Nu critica, minciuna mă deranjează!"

El a dat exemple de titluri apărute la Antena 3 precum "Cutremur de la Cioloș, noi tăieri de salarii", "Cioloș vinde Portul Constanța", "Decizie nemernică a lui Dacian Cioloș - dublează impozitele din presă", "Cioloș taie banii veteranilor", pe care le-a calificat drept neadevărate.

"Acestea sunt doar câteva exemple de minciuni. (...) Afirmația a fost făcută în contextul unei întrebări a domnului Liiceanu, care m-a întrebat de ce mă duc la o televiziune care proferează minciuni și unde-i vorba de o mocirlă. Nu eu am inițiat această discuție. (...) Dacă vreun telespectator de al dumneavoastră s-a simțit ofensat, în măsura în care s-a simțit ofensat (...) da, îmi cer scuze față de el pentru că nu viza pe niciunul dintre telespectatorii dumneavoastră ceea ce am spus acolo", a explicat premierul.

Pe de altă parte, Cioloș a spus că, în calitate de agronom, are "tot respectul pentru mocirlă" ca "materie organică".

"Eu am chiar și pentru mocirlă ca agronom tot respectul pentru că e materie organică și de acolo creștem, din asta creștem. Dacă e să o luăm așa, și eu am lucrat în mocirlă și nu-am nicio jenă să o spun", a mai spus el.

Premierul Dacian Cioloș le-a răspuns marți, la GDS, celor care i-au reproșat că merge la o emisiune la Antena 3 că se duce la acest post de televiziune din respect pentru telespectatori.

''Mă duc, în primul rând, din respect pentru oamenii care, dintr-un motiv sau altul, se uită la acel post, se uită mai ales la acel post sau se uită aproape exclusiv la acel post.(...) Eu sunt agronom la bază și am învățat că sunt anumite plante care cresc în mocirlă. Și că nu poți să-ți faci meseria corect dacă nu ai curajul să și cobori câteodată în mocirlă. Sigur, iei cizme de cauciuc ca să nu te murdărești complet sau faci un duș după aceea, dar trebuie să-ți asumi și partea asta'', a spus Cioloș, la o dezbatere organizată de Grupul pentru Dialog Social, relatează Agerpres.

Comenteaza