Video Daniel Buda: „99,9% din delegații liberali de la Cluj am fost alături de Florin Cîțu” / Ce spune despre cele două moțiuni de cenzură

Daniel Buda: „99,9% din delegații liberali de la Cluj am fost alături de Florin Cîțu” / Ce spune despre cele două moțiuni de cenzură

Liderul liberalilor clujeni a făcut parte din echipa câștigătoare a premierului Cîțu la Congresul PNL, reușind să-și păstreze și funcția de președinte al Curții de Arbitraj a partidului.

Europarlamentarul clujean a vorbit, la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului), despre recentele alegeri din PNL, dar și despre viitorul partidului la guvernare, în contextul celor două moțiuni de cenzură ce îl vizează pe prim-ministrul Florin Cîțu.

„Congresul PNL a fost un proces eminamente democratic care a dus la acest rezultat, noi spunem previzibil, pentru alții mai puțin previzibil. Evident că Florin Cîțu este persoana care are calitatea de președinte al PNL. Și eu, și 99,9% din delegații liberali de la Cluj am fost alături de el. Cîțu va putea să ducă partidul la succese electorale în anul 2024. Acestea sunt subsumate unui act de guvernare eficient, însă, am convingerea că va ști să facă ceea ce este necesar pentru România”, a declarat, la ZIUA LIVE, Daniel Buda.

Referitor la cele două moțiuni de cenzură, cea depusă de USR PLUS – AUR și cea depusă de PSD, liderul PNL Cluj vrea să creadă că acestea nu vor trece în Parlament.

„Cred că cei de la USR-PLUS au suficient de multă minte să-și dea seama că pun în pericol viitorul și dezvoltarea României. Eu mizez pe înțelepciunea lor, au și ei un congres în care se vor decide mai multe. Cred că vom reuși să punem pe masa politicii din România stabilitate și acea pace care să ne facă să mergem mai departe.

În mod cert, după votul de la moțiune, PNL va fi principalul partid care va asigura guvernarea. Sunt absolut convins că aceste moțiuni de cenzură nu au nicio șansă de succes. O moțiune USR PLUS – AUR este contra firii, iar cea depusă de PSD nu cred că are cum să fie votată de cei din USR PLUS, pentru că electoratul lor n-ar mai înțelege nimic”, a adăugat europarlamentarul liberal.

Comenteaza